Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

RD deputātam Skujam par kredīta nemaksāšanu atņemts dzīvoklis

No Pilsoniskās savienības (PS) ievēlētais Rīgas domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja šķīries no sava dzīvokļa Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā. To par ilgstošu teju 115 tūkstošus latu lielā hipotekārā kredīta nemaksāšanu viņam atņēmusi Swedbank, ziņo portāls pietiek.com. Pašlaik deputāts apsver iespēju pieteikt fiziskās personas maksātnespēju un "celt troksni sabiedrībā", prasot, lai arī bankas uzņemas līdzatbildību par hipotekārās kreditēšanas bumā neapdomīgi izsniegtajiem kredītiem.

Deputāts portālam apstiprina, ka kredītu nav maksājis jau 2009.gada vasarā, kad no PS saraksta kandidēja Rīgas domes vēlēšanās. Politiķis pat īsti vairs neatceras, cik lieli bijuši ikmēneša maksājumi – 500 vai 600 eiro. Deputāta alga domē šādu maksājumu segtu "līdz ar nagiem". To, ka smagās finansiālās situācijas dēļ būtu pakļauts korupcijas riskam, J.M.Skuja neizjūtot – PS, opozīcijā esot, nekādus lēmumus reāli ietekmēt nevarot. Deputāta amatpersonas deklarācija par 2009.gada otro pusgadu un 2010.gadu rāda, ka viņa kredītsaistību apmērs – 161 845 eiro – nav samazinājies un palicis bez jebkādām izmaiņām, tā liekot domāt, ka deputāts vismaz visu šo laiku no 2009.gada jūlija līdz 2010.gada decembrim nav veicis hipotekārā kredīta maksājumus.2004.gada jūnijā J.M.Skuja šo dzīvokli Krišjāņa Valdemāra ielas 123.namā iegādājies, ņemot 62 985 latu kredītu Hansabankā. Kopumā dzīvoklim par labu bankai nostiprināta 88 179 latu liela hipotēka, kas daļēji izlietota arī remontam un citām vajadzībām. Pašlaik, ņemot vērā ilgstošo nemaksāšanu un ar to saistītās soda naudas, summa pieaugusi līdz 114 987 latu.

Top komentāri

tas gan
t
Cik lasīju par masoniem, viņi sevi uzskata par pārcilvēkiem. Nav brīnums, ja viņi uzskata, ka visi pārējie viņiem ir parādā. Šādus cilvēkus nekādā gadījumā nedrīkst laist pie budžetiem, jo viņi pēc definējuma uzskata to par savu personisku naudu, kura pieder viņiem kā pasaules valdniekiem.
Valdemāra 123 iedzīvotājs
V
Zinu šo situāciju, jo pats dzīvoju šajā mājā. Skuja ir lielākais komunālo maksājumu parādnieks un apbrīnoju nama apsaimniekotāju SIA "Lāču nami", kuri vēl joprojām ar izpratni un pretimnākšanu attiecas pret šo situāciju. Skuja komunālos nav maksājis jau gadiem, bet apsaimniekotājs ir uzņēmies šo parādu uz sevi, kā rezultātā šoziem mūsu mājā nebija problēmu nedz ar apkuri, nedz citiem komunālajiem pakalpojumiem. Ne visur ir šādi apsaimniekotāji, jo ir dzirdēti stāsti, ka visai mājai atslēdz apkuri tāpēc, ka viens mūlāps nav norēķinājies pārsimts latu apmērā. Bet šeit ir runa par vairākiem tūkstošiem latu!!!! Liels paldies SIA "Lāču nami" un milzīgs kauns deputātam Skujam!!!
monika
m
nabadziņš! cerēja tāpat kā Ķirsons un Plaude tikt pie siles un "nokārtot" finansu lietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas