Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

RD maksās 93 latus par bērnu, kurš izstājas no bērnudārzu rindas

Rīgas dome (RD) no 1.augusta plāno piešķirt 93 latu lielu līdzfinansējumu vecākiem, kuru bērns apmeklē kādu no privātajiem bērnudārziem un ir izstājies no rinda pašvaldības bērnudārzā.RD plāno pieņemt jaunus saistošos noteikumus Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju.

Tādējādi vienā normatīvajā aktā būs noteikta kārtība, kādā tiek uzņemti bērni pašvaldības pirmskolas izglītības iestādēs un kā pašvaldība nodrošinās pirmsskolas izglītības apguvi, sadarbojoties ar privātajiem bērnudārziem. Jaunie noteikumi paredz, ka privātajos bērnudārzos tiks veidotas atsevišķas grupas un pašvaldība slēgs deleģēšanas līgumus par pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanu, maksājot par katru bērnu līdz 125 latiem mēnesī.Uz vietām šajās grupās varēs pretendēt tie bērni, kas stāv rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzos. Privātās izglītības iestādes, kas varēs piedāvāt jaunu grupu izveidi, tiks izvēlētas konkursa kārtībā. Vecākiem, kas izvēlēsies šīs grupas, būs jāmaksā tikai par ēdināšanu, līdzīgi, kā tas ir pašvaldības bērnudārzos. Tā kā pakalpojums būs nodrošināts, no rindas bērns tiks izslēgts.Tāpat noteikumi paredz,  ja bērns jau apmeklē kādu no privātajiem bērnudārziem un vienlaikus stāv rindā uz pašvaldības bērnudārzu, tad vecāki, izstājoties no pašvaldības bērnudārzu rindas, varēs saņem pašvaldības līdzfinansējumu 93 latu apmērā, bet atlikušais, privātās iestādes noteiktais maksājums, būs jāsedz pašiem vecākiem. Pašvaldība slēgs līgumu ar privāto bērnudārzu un vecākiem par līdzfinansējumu vietas apmaksāšanai privātā bērnudārzā tikai tad, ja bērna un vecāku dzīvesvieta vismaz gadu būs deklarēta Rīgā.Ir iespējams arī trešais variants, jo tiek saglabāta arī līdzšinējā RD dotācija 30 latu apmērā par katru Rīgas administratīvajā teritorijā deklarēto bērnu, kas apmeklē privāto iestādi, neatkarīgi no tā, vai bērns reģistrēts pašvaldības pirmsskolu rindā, vai nē.

Tādā gadījumā vecākiem tiks samazināts privātās iestādes noteiktais maksājums par 30 latiem un rindas pieteikums uz pašvaldības bērnudārzu tiek saglabāts.

Patlaban RD ir noslēgti sadarbības līgumi ar 57 privātajām izglītības iestādēm.

Iepriekš minētajiem sadarbības modeļiem Rīgas pilsētas 2011. gada budžetā ir piešķirts finansējums 1 194 379 latu apmērā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas