Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīdzinieku apkures parādi pārsnieguši 26 miljonus; rēķinus spēj apmaksāt 79% apjomā

Iestājoties marta rēķinu apmaksas termiņam, rīdzinieku parāds par apkures sezonā piegādāto siltumenerģiju jau nedaudz pārsniedz 26 miljonus latu. Rēķinu apmaksas procents ir 79%, informē AS "Rīgas siltums" sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Roze.

Roze piebilda, ka parāda situācija ir dinamiska un mainās ik dienu, taču salīdzinājumā ar iepriekšējo apkures sezonu apmaksas disciplīna būtiski nav mainījusies un ir iepriekšējā gada līmenī.

"Rīgas siltumam" nav informācijas par vidējo rēķina apmēru vai izmaksām uz kvadrātmetru, jo uzņēmums nodrošina siltumenerģijas piegādi tikai līdz līgumā noteiktajai atbildības robežai. Ēkas pārvaldniekam vai īpašniekam tiek izrakstīts rēķins par visai ēkai kopumā piegādāto siltumenerģiju, pamatojoties uz ēkas siltummezglā uzstādītā siltumenerģijas skaitītāja rādījumiem.

Roze skaidroja, ka "Rīgas siltums" neveic izrakstīto rēķinu tālāko sadali un neaprēķina ne maksu par kvadrātmetru dzīvokļa kopējās platības apkuri, ne maksu par karstā ūdens sagatavošanu, kā arī neveic norēķinus ar ēkas dzīvokļu īpašniekiem un īrniekiem. Izrakstītā rēķina tālāka sadale, ka arī norēķinu veikšana ar dzīvokļu īpašniekiem un īrniekiem ir ēkas pārvaldnieka vai īpašnieka kompetencē.

Lai nodrošinātu izrakstīto rēķinu par patērēto siltumenerģiju apmaksu, AS "Rīgas siltums" darbinieki veic nepārtrauktu problemātisko klientu monitoringu, brīdinājumu vēstuļu izsūtīšanu, kā arī telefoniski atgādina lietotājiem par nepieciešamību veikt norēķinus par patērēto siltumenerģiju. Jau otro apkures sezonu uzņēmums praktizē informatīvo vēstuļu izsūtīšanu to dzīvokļu īpašniekiem, kuru ēku apsaimniekotāji ilgstoši neveic samaksu par patērēto siltumenerģiju. Apkures sezonas laikā tika izsūtīts teju 10 000 vēstuļu.

Ja īpašnieks vai pārvaldnieks nepilda savas līgumā atrunātās saistības, "Rīgas siltums" ir tiesīgs ierobežot siltumenerģijas padevi, taču šis ir radikāls lēmums, kas tiek izmantots kā pēdējais solis, lai parāds nepieaugtu vēl lielāks, skaidroja Roze.

"AS "Rīgas siltums" ir pateicīga un augstu vērtē sadarbību ar tiem klientiem, kuri, neraugoties uz pietiekami sarežģīto ekonomisko situāciju, ir norēķinājušies par saņemto pakalpojumu," norādīja uzņēmuma pārstāve.

Kā ziņots, laikam kļūstot siltākam un diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz 8 grādiem virs nulles, Rīgā sākta dzīvojamo māju atslēgšana no apkures. Līdz pirmdienai apkures sezonu noslēguši aptuveni 13,3% "Rīgas siltuma" klientu, bet no šodienas apkuri sāk atslēgt lielākais namu apsaimniekotājs - pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", kas apsaimnieko ap 4300 Rīgas dzīvojamo namu, no kuriem aptuveni 3000 ēku ir centrālās apkures pieslēgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas