Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā brīvpusdienas visiem skolēniem saglabās vēl septembrī

Rīgā brīvpusdienas visiem skolēniem plānots saglabāt vēl septembrī, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Iveta Ratinīka (LA).

LETA jau ziņoja, ka iepriekš Rīgas dome jau lēma, ka daļai vecāku par bērna pusdienām izglītības iestādē nāksies piemaksāt 1-2 eiro dienā, kamēr daļai bērnu tiks saglabātas brīvpusdienas.

Ratinīka paskaidroja, ka skolas gaitu sākumā, kad tiek pabeigts komplektēt klases un bērnu vecāki pieņem lēmumus par skolas maiņu, brīvpusdienas visiem tiks saglabātas. 

Savukārt no oktobra plānots ieviest līdzmaksājumu vecāko klašu skolēniem lai segtu ēdināšanas pakalpojumu publiskā iepirkuma rezultātā noteiktās cenas un pašvaldības ēdināšanas dotācijas starpību.

Visu sociāli jutīgo iedzīvotāju kategoriju - mazturīgo, trūcīgo, daudzbērnu ģimeņu bērniem, kā arī bērniem invalīdiem un bāreņiem brīvpusdienas tikšot saglabātas.

Minētais jautājums tiks izskatīts šodien Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komitejā.

Rīgas domes opozīcijas frakcijas "Saskaņa" deputāti šodien izplatījuši aicinājumu nodrošināt brīvpusdienas visiem Rīgas skolēniem.

"Saskaņa" norāda, ka tuvojošās krīzes apstākļos nav pieļaujama maksas ēdināšanas ieviešana skolās. "Saskaņas" ieskatā Rīgas dome varot un tai esot jāatrod veids, kā saglabāt bezmaksas ēdināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas