Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Rīgā patvaļīgi izvietota cieņu aizskaroša reklāma

Rīgā patvaļīgi, bez Rīgas pilsētas būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes saskaņojuma, ir izvietota THE O reklāma, kurā redzami cieņu aizskaroši žesti. Būvvaldes reklāmas inspektori gatavo apskates aktus Administratīvās lietas ierosināšanai, portālu Diena.lv informēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

Šajā gadījumā pārkāptas Reklāmas likuma un Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 91 prasības. "Reklāma ir izvietota bez saskaņojuma ar Rīgas pilsētas būvvaldi. Attēlojot cieņu aizskarošus žestus, ir pārkāpts Reklāmas likums un sabiedrībā pieņemtās morāles normas," norādīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

"THE O reklāma, kurā attēloti nepieklājīgi un rupji žesti, tika iesniegta saskaņošanai, bet nesaņēma atļauju izvietošanai, jo reklāmas plakātos attēlotais neatbilst Reklāmas likuma prasībām, kas nosaka - reklāma nedrīkst būt aizskaroša. Pilsētvides dizaina pārvaldes reklāmas inspektori, izvērtējot reklāmas saturu un konsultējoties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, reklāmu nesaskaņoja, jo reklāmā atļauts iekļaut tikai tādus paziņojumus vai vizuālos attēlus, kas nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas," teikts būvvaldes paziņojumā.

Tā kā konstatēta patvaļīga nesaskaņotās reklāmas izvietošana uz Clear Channel reklāmas stabiem, šobrīd tiek veikta reklāmas stabu apskate, lai sastādītu apskates aktus un sagatavotu dokumentus Administratīvās lietas ierosināšanai un virzīšanai lēmuma pieņemšanai Rīgas domes Administratīvajā komisijā. Ir zināms, ka reklāma varētu būt izvietota 23 vietās.

Patērtāju aizsardzības centrs par Reklāmas likuma pārkāpumiem var piemērot sodu par juridiskām personām līdz 10 000 latiem. Par nesaskaņotas reklāmas izvietošanu Rīgas domes Administratīvā komisija var piemērot sodu juridiskām personām līdz 1 000 latiem.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas