Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā pieaugs maksa par ūdeni

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome apstiprinājusi jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus SIA Rīgas ūdens, kas paredz tarigu pieaugumu no šī gada 1.jūlija. Pēc uzņēmuma aprēķiniem vidēji vienai mājsaimniecībai mēnesī būs jāmaksā 1,5 eiro vairāk, portālam Diena.lv pavēstīja SPRK Komunikāciju nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Krūmiņa.

Ar šī gada 1. jūliju Rīgas ūdens klientiem maksa par kubikmetra dzeramā ūdens sagatavošanu un piegādi, kā arī par izmantotā ūdens novadīšanu uz attīrīšanas iekārtām un tā attīrīšanu kopā būs 1,28 eiro līdzšinējo 1,025 eiro vietā, kas ir pieaugums par 24,9%. Attiecīgi maksa par ūdensapgādes pakalpojumu kubikmetru būs 0,63 līdzšinējo 0,514 eiro vietā, bet maksa par kanalizācijas pakalpojumu 0,65 eiro līdzšinējo 0,511 eiro vietā. Tarifos nav ietverts pievienotās vērtības nodoklis.

Pēc Rīgas ūdens aprēķiniem Rīgas pilsētā mājsaimniecībā vidēji patērē piecus kubikmetrus ūdens mēnesī, tādējādi izmaksas vienai mājsaimniecībai Rīgā vidēji pieaugs par 1,27 eiro mēnesī (1,54 eiro ar PVN). Šobrīd spēkā esošais ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifs Rīgā nav mainīts kopš 2007. gada 1. oktobra, kad tarifus apstiprināja Rīgas pašvaldības regulators.

Rīgas ūdens regulatorā ar iesniegumu izskatīt un apstiprināt jaunu tarifu projektu vērsās 2014. gada janvārī. Iesniegtais tarifu projekts paredzēja 0,65 eiro par ūdensapgādes pakalpojumiem un 0,66 eiro par kanalizācijas pakalpojumiem. Regulators, izvērtējot tarifu izmaksu pamatojumu, norādīja uz nepieciešamību precizēt izmaksu pozīcijas. Pēc izmaksu precizēšanas kopējās izmaksas tika samazinātas gandrīz par 1 miljonu eiro. Tā rezultātā komersanta šī gada maijā iesniegtais koriģētais tarifu projekts samazināja sākotnēji plānotos tarifus par diviem centiem ūdensapgādes pakalpojumiem un vienu centu kanalizācijas pakalpojumiem.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa izmaiņas ir saistītas ar sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu apjomu samazināšanos, pamatlīdzekļu nolietojumu, elektroenerģijas un remonta izmaksu pieaugumu, kā arī ar nepieciešamajām investīcijām ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu atjaunošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas