Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgā rosina aizliegt veikalos pārdot alkoholu pēc plkst. 19

Rīgas domes Labklājības departaments un Izglītības kultūras un sporta departaments rosina atļaut alkohola tirdzniecību veikalos no plkst. 10 līdz 19.

Minētais priekšlikums iesniegts izskatīšanai 18. oktobrī gaidāmajā Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē.

Priekšlikuma autori norādīja, ka ideja paredz mazināt alkohola tirdzniecību. Tādējādi rosināts noteikt alkohola tirdzniecības aizliegumu veikalā no plkst. 19 līdz plkst. 10.

Tāpat priekšlikums paredz aizliegt tirgot alkoholu veikalos svētdienās, kā arī vairākkārtīgi palielināt licences maksu kafejnīcām, ja alkohols tiek tirgots nakts laikā.

Saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu, alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta no plkst. 22 līdz plkst. 8, izņemot tādas mazumtirdzniecības vietas, kurās alkoholiskie dzērieni tiek realizēti tikai izlejamā veidā un tiek nodrošināta to patērēšana uz vietas, kā arī beznodokļu tirdzniecības veikalus.

Top komentāri

muļķu zeme
m
Vel neviena valsts pasaulē nav varējusi ieviest sauso likumu. Arī ASV.
ļuļa
ļ
nu bet protams, točkām peļņa par mazu. izskatās, ka rīgas domē darbojas pamatīgs točku lobijs, vai arī šie tur ko dikti labu pīpē.
muļķu zeme
m
Tas novedīs pie tā, ka būs cilvēki, kam brīvā laika vairāk, un kas iepirks vairumā. Pēc tam to "iznomās" paziņām vai ne tik ļoti paziņām. Vai policija būs spējīga noteikt kurš kurā pakāpē kam paziņa, un kurš iznomāja bet kurš pārdeva? Nākamais solis būs atļaut pārdot alkoholu uz taloniem, kā Brežņeva laikā. Marazms rullē...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas