Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā sāk kursēt jaunie Solaris Urbino autobusi

No otrdienas Rīgā sāk kursēt jaunie Solaris Urbino sērijas autobusi, kas vispirms tiek izmantoti 1. un 21. maršrutā, vēsta uzņēmums Rīgas satiksme.

70 jaunie Solaris Urbino sērijas autobusi ir daļa no 2013. gadā noslēgtā iepirkumu līguma, kas paredz 175 autobusu iegādi. Saņemot šos autobusus, būs piegādāti 140, savukārt atlikušie 35 tiks atvesti līdz 2019. gadam.

Salīdzinājumā ar iepriekš piegādātajiem autobusiem, salonos ir izvietotas vairākas elektronisko ierīču uzlādes ligzdas. Šiem un turpmākajiem jaunajiem autobusiem ir modernizēta virsbūve, kas ir vieglāka, līdz ar to ir samazināts degvielas patēriņš.

Autobusu aprīkojums: izbīdāma platforma ar elektromehānisko pievadu (personām ar invaliditāti), apsildes, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēma, integrētā borta informācijas sistēma, ekspluatācijas materiālu un rezervju daļu komplekts dabīgi dilstošajām detaļām 150 000 kilometru noskrējienam, speciālo instrumentu komplekts. Autobusu papildaprīkojums iekļauj automātisku iekārtu ugunsgrēka dzēšanai dzinēja kamerā, braukšanas dinamikas regulēšanas sistēmu, iekšējos LCD monitorus un informācijas un sakaru iekārtas informācijas pārraidīšanai.

Ražotāja Solaris Bus&Coach pārstāvji ir veikuši visas nepieciešamās darbības CSDD, lai autobusi varētu piedalīties satiksmē, savukārt ražotāja un Rīgas satiksmes speciālisti pabeiguši  autobusu testēšanu, lai tos nodotu ekspluatācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas