Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgā vairākās skolās turpinās plānotie un iekavējušies remonti un teritorijas labiekārtošana

Rīgā arī pēc mācību gada sākuma vairākās skolās un bērnudārzos turpinās plānotie un iekavējušies remonti un teritorijas labiekārtošana, informēja Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta pārstāve Ilze Krūkle

Departamenta apkopotā informācija liecina, ka renovācija, ko veic uzņēmumi "Velve" un "Moduls Rīga", iekavējušies Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas ēkā Aspazijas bulvārī 34. Šos darbus bija paredzēts pabeigt līdz 28.augustam, taču pašlaik to termiņš jāpagarina vismaz par pāris nedēļām. Lai sekotu darbu izpildei, šo ēku 30.septembrī klātienē apmeklēs Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs").

Tāpat departamentam ir aizdomas par pirmsskolas izglītības iestādes ēkas Ulbrokas ielā 20 renovācijas darbu termiņa – līdz 16.septembrim – neizpildīšanu. Šajā objektā strādā būvuzņēmums "Abora".

Savukārt vairāki rudenī notiekošie darbi norit atbilstoši plānotajam. Darbi būvuzņēmumu "Latvijas tilti & SZMA Rīga" vadībā pēc plānotā grafika norit Rīgas Ukraiņu vidusskolā. Paredzēts, ka skolas vecā korpusa remonts būs pabeigts līdz 28.oktobrim, bet pārējie paredzētie darbi – līdz 24.novembrim. Laikā, kamēr Ukraiņu vidusskolas ēka tiek remontēta, šīs skolas audzēkņi izglītojas Rīgas 99.vidusskolas telpās – tās atbrīvojās līdz ar 99.vidusskolas apvienošanu ar Natālijas Draudziņas ģimnāziju.

Līdz 23.septembrim turpināsies Rīgas Bolderājas pirmsskolas izglītības iestādes lietojumā esošo teritoriju labiekārtošana, kā arī Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Pūcīte" renovācija, kur vēl veicama jumta siltināšana. Savukārt līdz 30.septembrim turpināsies Pāvula Jurjāna mūzikas skolas ēkas Baložu ielā 24 teritorijas labiekārtošana, ko veic uzņēmums "ReRe 04".

Tāpat līdz 12.oktobrim turpināsies Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas ēkas rekonstrukcija. Būvuzņēmums "AC Systems" līdz augusta beigām pabeidzis nepieciešamos demontāžas darbus, un vēl gaidāmi apdares darbi. Līdz 22.oktobrim uzņēmums " Ota un partneri" veiks Rīgas 78. pirmsskolas izglītības iestādes teritorijas labiekārtošanu un fasādes siltināšanu.

Savukārt līdz 8.septembrim atjaunos aktu zāles Rīgas Rīnūžu vidusskolā, Klasiskajā ģimnāzijā, 45., 47.vidusskolā un Juglas vidusskolā. Līdz 22.septembrim turpināsies sporta zāļu remonts Rīgas 53., 54., 86.vidusskolā, kā arī Imantas vidusskolas, Juglas vidusskolas un Āgenskalna valsts ģimnāzijas sporta zālēs. Līdz 8.oktobrim atjaunos katlumājas 132., 209., 149. un 108.pirmsskolas izglītības iestādē.

Vēl līdz 4.oktobrim tiks izbūvēti rotaļlaukumi pie trom skolām un 13 bērnudārziem.

Jau vēstīts, ka Rīgā mācību gada sākumā pabeigta lielākā daļa plānoto remontu skolās un bērnudārzos, taču četrās izglītības iestādēs rekonstrukcija celtnieku trūkuma dēļ aizkavēsies par vienu vai divām nedēļām.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) iepriekš norādīja, ka no pašvaldības budžeta novirzīti līdzekļi izglītības iestāžu remontam, taču darbi iekavējas celtnieku un amatnieku trūkuma dēļ. Laicīgi arī neizdodas pabeigt iepirkumu konkursus par būvdarbu veikšanu, jo būvuzņēmumi "ļoti švaki, lēni startē dažādos konkursos". Tas varētu būt saistāms ar to, ka kompānijas nav izpildījušas likuma prasību par visu nodokļu samaksu un darbiniekiem nenodrošina noteikto vidējās darba algas apmēru.

Galvaspilsētā šogad būs kompleksi izremontētas četru skolu ‒ Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas, Rīgas nedzirdīgo bērnu internātskolas, Rīgas Ukraiņu vidusskolas un Rīgas 40.vidusskolas ‒ ēkas. Savukārt sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju izveidoti standarta izmēra futbola laukumi pie Rīgas 49.vidusskolas un Daugavgrīvas vidusskolas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas