Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas dome atbalsta atalgojuma palielināšanu darbiniekiem

Rīgas dome trešdien, pieņemot pašvaldības budžeta grozījumus, atbalstīja algu palielināšanu pašvaldības darbiniekiem.

Algu palielinājums paredzēts visās pašvaldības struktūrās, palielinot mēnešalgas fondu vidēji par 10%.

Piemēram, Rīgas Pašvaldības policijai plānots piešķirt papilduu 191 903 eiro atalgojuma palielināšanai.

Pilsētas attīstības departamentam plānots palielināt dotāciju no Rīgas pašvaldības vispārējiem ieņēmumiem par vairāk nekā 120 000 eiro mēnešalgas fonda palielināšanai vidēji par 10%.

Šim pašam mērķim Īpašuma departamentam papildus plāno piešķirt 78 656 eiro, Satiksmes departamentam - 40 164 eiro, Mājokļu un vides departamentam - 48 958 eiro.

Algu fonda palielinājums vidēji par 10% plānots Rīgas bāriņtiesai, Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Labklājības departamentam, aģentūrai "Rīgas gaisma", Rīgas investīciju un tūrisma aģentūrai, Rīgas pieminekļu aģentūrai, Rīgas digitālajai aģentūrai, Rīgas enerģētikas aģentūrai, Finanšu departamentam.

Kā norāda Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), Rīgas pašvaldības konkurētspēja darba tirgū ir Rīgas iedzīvotāju interesēs. 

Viņa ieskatā, publiskais sektors bieži zaudē konkurencē par darbiniekiem privātajam sektoram. Rīgas domē tiekot izjusta ne mazāka konkurence ar valdības sektora iestādēm. Vienlaikus pilsētas iedzīvotāji pieprasot kvalitatīvus pašvaldības pakalpojumus, ko esot iespējams nodrošināt tikai tad, ja pašvaldībā strādā motivēti un profesionāli darbinieki.

Vairākus gadus atalgojuma palielinājums Rīgas domē nebija prioritāte. Pieeja bija haotiska. Pašvaldība attīstīja dažus lielos būvniecības projektus, bet darbinieki bija atstāti novārtā. Palielinājās plaisa starp Rīgas pašvaldības darbinieku algām no vietas puses un privātā, un valdības sektora atalgojumu no otras puses, skaidro Staķis.

Gadu laikā plaisa esot pāraugusi aizā un Rīgas pašvaldības darbinieku vidējais atalgojums atpalika no valdības sektora par 45%.

Viņš uzsver, ka trīs gadu laikā nepieciešams situāciju labot, daļu no pašvaldības budžeta pieauguma novirzot Rīgas domes konkurētspējas celšanai darba tirgū. 

"Uzsveru, ka tas būtu jādara ar vai bez cenu pieauguma krīzes. Vienlaikus, ņemot vērā inflācijas lēcienu, algu pieaugums stājas spēkā jau 1.novembrī, nevis nākamgad," uzsver mērs.

Arī turpmāk trešā daļa budžeta pieauguma tiks novirzīta pilsētas attīstībai, trešā daļa - pašvaldības sniegto pakalpojumu uzlabošanai; bet trešā daļa - darbiniekiem.

Taču Staķis uzsver, ka no 1.novembra plānots palielināt darbinieku atalgojumu, bet ne mēra, vicemēru vai departamentu direktoru algas. Tāpat šī nebūšot mehāniska algas celšana vienādā apmērā, tā notiks pēc darba novērtējuma. Savukārt pedagogu un tehnisko darbinieku atalgojuma palielināšana notiks no nākamā gada 1.janvāra.

"Esmu par rīdzinieku interesēm - pilsētas attīstību, kvalitatīviem pakalpojumiem un strauju palīdzību iedzīvotājiem, kad rodas iepriekš neplānotas grūtības. Mums vajadzīgi motivēti, profesionāli darbinieki, kuri to visu nodrošina. Attiecīgi lēmums par atalgojuma palielināšanu darbiniekiem ir nepieciešams un pat obligāts," saka Staķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas