Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas dome atbrīvos no darba Kalnkaziņu

Likvidējot pašvaldības aģentūru Rīgas dārzi un parki, tās direktors Agnis Kalnkaziņš, kurš aģentūru vadījis 15 gadus, paliks bez darba, taču par turpmākajiem plāniem pagaidām runā izvairīgi.

Rīgas domes sēdē otrdien, 28.februārī, plānots apstiprināt lēmumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar Kalnkaziņu no 19.februāra. Šāds lēmums sagatavots saskaņā ar Rīgas domes 17.janvārī pieņemto lēmumu par Rīgas dārzu un parku likvidāciju un tās īstenotā pārvaldes uzdevuma deleģēšanu pašvaldības SIA Rīgas meži.

Jau ziņots, ka 132 likvidējamās aģentūras darbinieki trešdien noslēguši darba līgumu ar pašvaldības SIA Rīgas meži, kas pārņem aģentūras funkcijas. Darba līgumos saglabāti visi iepriekšējie nosacījumi, kas saistās ar Rīgas dārzu un parku darbinieku tiesībām un pienākumiem, tomēr aģentūras vadītāja šo darbinieku vidū nav.

Kalnkaziņš aģentūrai LETA atzina, ka pēc 15 aģentūrā nostrādātiem gadiem ir iestājies pārdomu brīdis un viņam ir žēl pamest šo darbavietu, tomēr daudzo gadu laikā daudz ir padarīts. "Rīgas dārziem un parkiem šogad būtu 133 gadi. Žēl, protams, bet tāda ir situācija. Ja mēs būtu bagāta valsts, nekas tāds, iespējams, nenotiktu," sacīja Kalnkaziņš.

Par turpmākajiem nākotnes plāniem Kalnkaziņš pagaidām nestāsta, norādot, ka par tiem konkrētāk varēs pastāstīt pēc pāris nedēļām. "Varbūt braukšu uz ārzemēm paskatīties citu pieredzi, kā viss notiek citur," pieļāva aģentūras ilggadējais vadītājs.

Jau ziņots, ka Rīgas domes nolēmusi no 1.marta likvidēt pašvaldības aģentūru Rīgas dārzi un parki. Tās funkcijas un resursus pārņems pašvaldības SIA Rīgas meži. Šāds lēmums pieņemts, jo finansējuma trūkuma dēļ aģentūras darbs ir apgrūtināts un tā vairs nespētu uzturēt Rīgas zaļo rotu līdzšinējā kvalitātē.

Rīgas dārzi un parki pilsētas parkus, skvērus, apstādījumus un dabas pamatnes apsaimniekos līdz 1.martam, pēc tam Rīgas meži pārņems gan aģentūras funkciju, mantas un līdzšinējās saistības, gan arī gandrīz visus 144 aģentūrā nodarbinātos, izņemot administrācijas darbiniekus.

Rīgas meži nodarbojas ar komercdarbību, taču tam esot nepieciešamā pieredze un resursi arī parku apsaimniekošanā.
Lēmumprojektā noteikts, ka Rīgas dārzu un parku pārziņā esošos pieminekļus pārņems Rīgas pieminekļu aģentūra, savukārt līdz šim apsaimniekotās publiskās tualetes un strūklakas pārņems Rīgas domes Mājokļu un vides departaments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas