Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas dome plāno piešķirt 50 000 eiro Kemerovas traģēdijas upuru ģimenēm

Rīgas dome plāno piešķirt 50 000 eiro to cietušo ģimenēm, kuri zaudējuši tuviniekus Krievijā, Kemerovā, notikušajā traģēdijā, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa). Politiķis pastāstīja, ka tā ir vairāku domes deputātu kopīga iniciatīva un nauda netiks piešķirta pēc konkrēta cietušo ģimeņu saraksta.

 "Mēs vēl precizēsim nianses, bet visdrīzāk mēs konsultēsimies ar Latvijas Sarkano krustu. Mēs piešķirsim viņiem šo finansējumu, viņi savukārt to nodos Krievijas Sarkanajam krustam, kuri šo naudu izmantos atbilstoši mērķim un lems, kādas summas kurai ģimenei piešķirt," paskaidroja mērs.

Ušakovs piebilda, ka jau ir konsultējies ar vairākiem, tajā skaitā opozīcijas, deputātiem un pagaidām nevienam iebildumu pret šo ieceri neesot.

Jautājumu par līdzekļu piešķiršanu plānots skatīt rīt Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komitejā.

Kā vēstīts, ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir bērnu. Oficiālie dati liecina, ka ievainoti ir vēl vismaz 84 cilvēki.

Saistībā ar ugunsgrēku aizturēti un nopratināti vairāki cilvēki, tostarp nomnieks telpai, kurā, domājams, sācies ugunsgrēks.

Varasiestādes iepriekš paziņoja, ka ugunsgrēks varētu būt aizsācies iepirkšanā centra kinoteātrī, un tā rezultātā virs divām auditorijām iebrucis jumts.

Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, bija pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību, vēstīja Krievijas mediji.

Top komentāri

Neko nesaprotu!
N
Vai tad Krievijas domes arī Zolitūdei piešķīra naudas upuru ģimenēm, jeb varbūt Kemerova Latvijā atrodas?
Neslāvs
N
Cik piķa piešķīra līdzīgas traģēdijas upuriem Taipejā ? Par Rīgu bez saSSkaņas !
interesanti
i
Viņš vai viņi varētu veikt ziedojumu no personīgās kabatas, bet savādāk tas neizskatās adekvāti pēc Maximas traģēdijas. Vai tad Maskavas dome ziedoja naudu Maximas upuriem un vai Krievijai pašai nav jārūpējas par saviem iedzīvotājiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas