Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Rīgas dome: TV3 sniegtā informācija par slidotavas noformējumu ir neprecīza un tendencioza

Svētdien TV3 raidījumā Nekā Personīga izskanējusī informācija par tēriņiem publiskās slidotavas noformējumam Uzvaras parkā ir neprecīza un tendencioza, jo finansējums tika dots ne tikai slidotavai, bet visam ziemas parkam kopumā. Tā portālam Diena.lv sacīja Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

"Finansējums noformēšanai tika dots nevis slidotavai, bet visam šim ziemas parkam, tātad - gan slēpošanas trasei, gan slidotavai, paredzot ne tikai šo arkveida pārsegu pār slidotavu, bet arī lampiņu izvietošanu kokos, arī banera izveidi, arī noformēt vienotā stilā šos namiņus - slidu nomu, ģērbtuves un veikaliņu," Diena.lv skaidroja D.Vīksna.

Visa Ziemas aktīvā atpūtas parka noformēšanai saskaņā ar tāmi paredzēta gan skiču projektu izstrāde, apgaismes ķermeņu un ziemas simbolikas gaismas dekoru izgatavošana un uzstādīšana teritorijas kokos, ap mājiņām, kas paredzētas slidu nomas un ģērbtuvju telpām, norādīts RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta sagatavotajā informācijā. Tāpat šajā summā ietilpst arī teritorijā izvietoto prožektoru un visas elektroinstalācijas izmaksas, baneru izvietošana gar slidotavas bortiem un parka teritorijā, kā arī pacēlāju īre apgaismojuma montāžai.

D.Vīksna norādīja, ka visa atpūtas parka noformēšanai saskaņā ar apstiprināto tāmi izlietoti 10 250 latu – no tiem 1846 latu par pievienotās vērtības nodokli, līdz ar to viņa noraida arī pārmetumus par konkursa nerīkošanu. 

"Ņemot vērā, ka daudzi elementi, kas tur ir, pamatā ir būvniecības darbi, tas nebija pakalpojums. Līdz ar to ir piemērojama Iepirkuma likuma 8. panta I daļa, kas paredz, ka iepirkums ir jāveic no summas 10 tūkstoši latu plus PVN. Mums šī kopējā summa nebija 10 tūkstoši latu plus PVN, viņa bija mazāka. Tas ir klasificējams kā būvniecība, kā jauna objekta izveide, tas nav vienkārši pakalpojums," skaidroja D.Vīksna.

Slidotavu Uzvaras Parkā tika nolemts veidot, jo iepirkuma konkursā par Rīgas pilsētas publiskās slidotavas (ar mākslīgā ledus segumu) izveidi pieteicās viens pretendents, kura piedāvātā līgumcena pārsniedza pasūtītāja finanšu iespējas. Līdz ar to iepirkuma komisija nolēma pārtraukt iepirkuma procedūru bez rezultāta un tika pieņemts lēmums Rīgā rīkot dabīgā ledus slidotavas dažādos pilsētas reģionos Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu teritorijās, bet par centrālo ziemas sporta aktivitāšu vietu tika izvēlēts Uzvaras parks.

TV3 raidījums Nekā Personīga svētdienas vakarā vēstīja par RD tēriņiem publiskās slidotavas ierīkošanai, kas vieš aizdomas par uzpūstām cenām. Šogad RD atteicās no ieceres izveidot publisko slidotavu pie Rātsnama un nolēma atbalstīt firmu Sportland. 

Tādēļ Sportland, kura bizness ir slidu noma, bija priecīga par Rīgas domes negaidīto labvēlību, piešķirot bez konkursa 14 tūkstošus līdzfinansējumu slidotavai un vēl 10 467 latu slidotavas noformējumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas