Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas domes opozīcija vēršas prokuratūrā pret Juridiskās pārvaldes direktoru

Rīgas domes opozīcijas deputāti Juta Strīķe (JKP) un Vilnis Ķirsis (Vienotība) ir vērsušies Ģenerālprokuratūrā, apsūdzot domes Juridiskās pārvaldes direktoru Jāni Liepiņu melos saistībā ar domē pieņemtajiem noteikumiem, kas ierobežos Rīgas domes deputātu iespējas uzdot jautājumus.

Kā informē Ķirsis, deputāti ir nosūtījuši iesniegumu Ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, kurā norādīts, ka 28.februāra sēdes laikā, kurā tika pieņemti attiecīgie noteikumi, Liepiņš, atbildot uz domes deputātu uzdotajiem jautājumiem, esot sniedzis apzināti nepatiesu informāciju par izskatāmo lēmumprojektu, tam pievienoto valdošās koalīcijas deputātu priekšlikumu, tā izstrādes un izskatīšanas gaitu.

"Proti, viņš noliedza, ka ir ņēmis jebkādu dalību priekšlikuma izvērtēšanā un ka viņam būtu zināms iesniegtā priekšlikuma saturs pirms 28.februāra sēdes. Turklāt viņš vairākkārtīgi attiecās atbildēt uz deputātu uzdotajiem jautājumiem un sniegt priekšlikumu juridisko vērtējumu," teikts iesniegumā, norādot, ka teiktais bijuši meli, jo jau 18.janvārī Liepiņš Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai nosūtījis vēstuli, kurā lūgts izteikt ministrijas viedokli par attiecīgajiem grozījumiem.

Deputāti lūdz Ģenerālprokuratūru izvērtēt, vai Liepiņa rīcībā nav saskatāms Krimināllikuma pārkāpums par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai.

Kā ziņots, Rīgas dome pagājušajā nedēļā pieņēma grozījumus pašvaldības nolikumā, kas paredz ierobežot deputātu iespējas sēdēs uzdot jautājumus.

Grozījumi paredz, ka turpmāk deputātiem sēdēs būs tiesības izskatāmā jautājuma ziņotājam uzdot ne vairāk kā trīs jautājumus. Tāpat deputāti viena jautājuma skatīšanas laikā varēs ņemt tikai vienu pārtraukumu, kā arī turpmāk ziņotājiem būs tiesības uz "galavārdu", kam atvēlēs trīs minūtes laika.

Līdz šim pārtraukumus viena jautājuma skatīšanas laikā varēja izsludināt katra frakcija un jautājumus varēja uzdot neierobežoti, ko arī opozīcija bieži izmantoja.

VARAM gatavo atzinumu ar lūgumu noteikumus atcelt, jo tie neatbilst normatīvajiem aktiem.

Top komentāri

Prokuratūrai
P
Šis arī būs pārbaudijums. Tad nu redzēsim kādā valstī mēs tagad dzīvojam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas