Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas neoficiālajās peldvietās ūdens atbilst kvalitātes prasībām

Visās Rīgas neoficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām, liecina Veselības inspekcijas (VI) apkopotā operatīvā informācija.Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad vairākas pašvaldības organizē un finansē ūdens paraugu ņemšanu peldvietās, kuras nav iekļautas valsts oficiālo peldvietu sarakstā.

Galvaspilsētā šogad tādu ir 17, un visās šobrīd atļauts peldēties. To vidū ir arī Lucavsalas peldvieta, kā arī peldvieta Daugavā pie Salu tilta, Ķīpsalā pie Vanšu tilta un pie Maskavas ielas 266.Šīs peldsezonas laikā Rīgas neoficiālajās peldvietās veiktas kopumā 30 ūdens kvalitātes pārbaudes, un visvairāk to bijis Daugavas peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta, kur ūdens kvalitāte pārbaudīta četras reizes. Vienu reizi, proti, pēc 18.jūnijā ņemtajiem ūdens paraugiem, peldēties šajā peldvietā tika aizliegts. Tomēr pēc atkārtotām pārbaudēm 26.jūnijā aizliegums tika atcelts, un arī 23.jūlijā peldvietā ņemtie ūdens paraugi atbilst prasībām.Nevienā citā galvaspilsētas neoficiālajā peldvietā aizliegums peldēties šogad nav bijis noteikts. Arī pārējās Latvijas neoficiālajās peldvietās, kurās ūdens kvalitātes pārbaudi finansē pašvaldības, šobrīd atļauts peldēties.Pilns oficiālo un neoficiālo peldvietu saraksts, kā arī informācija par to ūdens kvalitāti, atrodama VI mājaslapā www.vi.gov.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas