Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas plānošanas reģions uz laiku samazinās nodevu taksometra pakalpojuma sniedzējiem

Rīgas plānošanas reģiona attālinātajā Attīstības padomes sēdē piektdien nolemts par 90% samazināt nodevas apmēru taksometru pakalpojumu sniedzējiem reģionā, tādā veidā solidarizējoties ar pārvadātāju nozari ārkārtējās situācijas apstākļos, informēja Rīgas plānošanas reģiona pārstāvji.

Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa norādīja, ka šis ir sarežģīts laiks, kad iespēju robežās katrai iestādei ir jāsniedz atbalsts. Reģiona pārziņā ir taksometru licencēšana reģiona 28 pašvaldībās, izņemot Rīgu un Jūrmalu.

"Samazinot maksu par licences kartīšu un speciālo licences kartīšu pārvadājumiem lidostā izsniegšanu, mēs speram soli pretī taksometru pārvadātāju nozarei. Jāmin, ka visi reģiona Attīstības padomes locekļi, kas pārstāv reģiona pašvaldības, atbalstīja šo lēmumu," pauda Mieriņa.

Lēmums paredz piemērot 90% atlaidi maksai par licences kartītes izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem un speciālās licences kartītes izsniegšanu, kas nepieciešama pārvadājumu veikšanai Rīgas starptautiskajā lidostā. Noteiktā atlaide tiek piemērota maksai par licences kartītēm un speciālajām licences kartītēm, kuras tiks izsniegtas 2020.gada maijam, jūnijam un jūlijam.

Atvieglojumi attiecas tikai uz Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībām, izņemot Rīgu un Jūrmalu, kur atbilstoši Latvijas normatīviem licencēšanu veic pašas pašvaldības.

Licences kartītes un speciālās licences kartītes tiek izsniegtas pārvadātāja katrai automašīnai. Nodeva par licences kartīti ir seši eiro par automašīnu, bet par speciālo licences kartīti pakalpojuma sniegšanai Rīgas starptautiskajā lidostā - 12 eiro par automašīnu. 

Pērn katru mēnesi tika izsniegti 1000-1200 licences kartīšu, savukārt pārvadājumiem lidostā šā gada pirmajos mēnešos izsniegti vidēji 100-130 speciālo kartīšu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas