Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas teritoriālā plānojuma priekšlikumu izvērtējuma sagatavošana turpināsies līdz gada beigām

Pilsētas attīstības departaments Rīgas teritoriālā plānojuma priekšlikumu izvērtējumu sagatavos līdz šī gada beigām, aģentūru LETA informēja Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Laura Frīnberga-Tuklere.

Pērnā gada 30.decembrī noslēdzās sabiedrības iepazīstināšana ar 11 tematiskajiem plānojumiem, kas būs par pamatu jaunā Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam risinājumiem. Pašlaik departaments ir apkopojis visus līdz šim saņemtos priekšlikumus un viedokļus, no kuriem tiek identificēti tie, kas attiecas uz Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030.gadam izstrādi, no tiem priekšlikumiem, kas attiecas uz 11 tematiskajiem plānojumiem.

Ar apkopojumu par 11 tematiskajiem plānojumiem būs iespējams iepazīties tuvākajā laikā, savukārt ar attīstības priekšlikumu izvērtējumu, kas skar Rīgas teritoriālo plānojumu līdz 2030.gadam nosakāmo funkcionālo zonējumu, varēs iepazīties plānojuma redakcijas publiskās apspriešanas laikā, kas paredzēta šī gada beigās.

Jau ziņots, ka jaunā Rīgas teritorijas plānojuma izstrāde tika sākta, pamatojoties uz 2012.gada 3.jūlija Rīgas domes lēmumu "Par Rīgas teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu" un kopš tā laika Pilsētas attīstības departaments ir saņēmis vairāk nekā 4700 priekšlikumu. Turklāt vairāk nekā 600 priekšlikumus departaments saņēma laikā no 2006.gada līdz jaunā Rīgas teritorijas plānojuma izstrādes sākšanai. Jaunā Rīgas teritorijas plānojuma redakcijas izstrādē tiek izvērtēti visi iesniegtie priekšlikumi.

Departaments saņēmis gan konkrētus priekšlikumus zemes gabalu attīstībai, gan arī vispārīgus priekšlikumus, kas saistīti ar apkaimju un pilsētvides attīstību. Saņemti arī ieteikumi par saimnieciskiem un apsaimniekošanas jautājumiem, ko nerisina teritorijas attīstības plānošanas dokumenti.

Priekšlikumi 11 tematiskajiem plānojumiem tiks apkopoti un izvērtēti, lai pilnveidotu tematisko plānojumu redakcijas. Pēc tematisko plānojumu apstiprināšanas Rīgas domē turpināsies darbs pie jaunā Rīgas teritorijas plānojuma redakcijas izstrādes.

Līdz šim veiktas dažādas izpētes, kas nepieciešamas gan izejas datu iegūšanai un esošās situācijas apzināšanai, gan arī prognozēm un plānoto risinājumu pamatojumam, piemēram, par uzņēmējdarbībai nepieciešamām teritorijām un auto novietņu attīstību. Tāpat īstenoti dažādi sabiedrības informēšanas un līdzdalības pasākumi, piemēram, apkaimes iedzīvotāju aptaujas, sanāksmes un diskusijas.

Rīgas teritorijas plānojums ir Rīgas pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kur noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi Rīgas administratīvajā teritorijā. Rīgas teritorijas plānojums tiek izdots ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, kas nozīmē, ka tas ir saistošs jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai.

Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas, Rīgas dome ir izstrādājusi divus galvaspilsētas teritorijas plānojumus, 1995.-2005. gadam un 2006.-2018. gadam. Pašlaik ir spēkā Rīgas teritorijas plānojums 2006.-2018.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas