Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rinkēvičs vēstulē aicina risināt taksometru jautājumu lidostā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) nosūtījis vēstuli vairākām atbildīgajām valsts institūcijām, aicinot risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā, liecina ministra ieraksts sociālajā tīklā Twitter.

Vēstule adresēta satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS), ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (Vienotība), lidosta Rīga valdes priekšsēdētājai Ilonai Līcei, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktorei Baibai Vītoliņai, Konkurences padomes priekšsēdētājai Skaidrītei Ābramai un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētājai Zlatai Elksniņai-Zaščirinskai.

"Vēstulē atbildīgajām valsts institūcijām aicināju risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā, tas ir valsts reputācijas, tūrisma attīstības un investīciju piesaistīšanas jautājums," sociālajā tīklā norādījis Rinkēvičs.

Ministrs vēlas vērst uzmanību uz situāciju lidostas teritorijā saistībā ar taksometru sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību. Rinkēvičs vēstulē norādījis, ka vairākkārt saņēmis rakstiskas un mutiskas sūdzības par taksometru sniegto pakalpojumu kvalitāti no Latvijas iedzīvotājiem un ārvalstu viesiem, kuri ielido lidostā.

Viņš arī norāda uz piemēru, kad no lidostas pasažieriem, īpaši, ārvalstu tūristiem, par braucienu līdz Rīgas centram tiek prasīta nesamērīgi augsta maksa par veikto pārvadājumu. Turklāt pieguļošajā lidostas teritorijā ir vērojams liels skaits taksometru, taču pasažieriem, kuri ielido, nākas ilgstoši gaidīt taksometru, skaidro Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs arī vērsa uzmanību, ka 2017.gada 23.marta Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta spriedums paredz, ka lidostai ir uzlikts par pienākumu demontēt automātisko barjeru, kas atrodas lidostas teritorijā piekļūšanai taksometru stāvēšanas joslai pie lidostas termināļa, kur pasažieri ierodas Rīgā jeb pie atlidošanas. Tāpat ārlietu ministrs vērš uzmanību, ka uzdots atcelt ceļazīmi Iebraukt aizliegts un papildzīmi "Izņemot ar lidostas atļaujām".

"Lai gan izprotu tiesas minētos apsvērumus un lidostas veiktās darbības, kas ir izpildītas ar tiesas lēmumu, tomēr saņemtās sūdzības par situāciju ar taksometriem un to pieejamību nerada pārliecību par šī jautājuma pozitīvu risinājumu," teikts vēstulē.

Rinkēvičs uzsver, ka lidosta Rīga un pieejamo pakalpojumu kvalitāte ir viena no Latvijas vizītkartēm daudziem ārvalstu viesiem. "Diemžēl situācija ar taksometru daudzkārt nepamatoti augsto pakalpojumu samaksu un pieejamību nodara kaitējumu Latvijas reputācijai un iedragā gan tūrisma nozari Latvijā, gan rada negatīvu iespaidu potenciālajiem ārvalstu investoriem Latvijā," norāda Rinkēvičs, aicinot atbildīgās institūcijas rast praktisku risinājumu konkrētajai situācijai, lai taksometru sniegtā pakalpojumu kvalitāte nenodarītu būtisku kaitējumu Latvijas tēlam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka, pildot Administratīvās tiesas lēmumu, no 2017.gada 6.septembra taksometru līnija starptautiskajā lidostā Rīga iekļauta īstermiņa autostāvvietā P1.

Lidostas vadība iepriekš kritizēja tiesas pozīciju, uzsverot, ka attiecīgais lēmums saistībā ar ierobežoto piekļuvi taksometru stāvēšanas joslai lidostas teritorijā ir pretrunā ar starptautiskajiem un nacionālajiem normatīvajiem aktiem par civilās aviācijas drošību un tas ne tikai būtiski ietekmēs lidostas darbu, bet arī apdraud Latvijas kā Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) līgumslēdzējvalsts saistību izpildi.

Tāpat lidostā Rīga uzsvēra, ka taksometri lidostā rada nopietnus ceļu satiksmes traucējumu, proti, traucējumus rada lielais taksometru skaits, kas vienlaikus mēģina izmantot bijušo tā saukto taksometru līniju, kurā atbilstoši tiesas lēmumam ir brīva piekļuve ikvienam transportlīdzeklim.

Maijā lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja LNT raidījumam 900 sekundes pavēstīja, ka sūdzību skaits par taksometru sniegtajiem pakalpojumiem starptautiskajā lidostā Rīga pieaug. "Sūdzību skaits pieaug ar katru dienu. Ir apkrāpti klienti, klientus neved uz īsajiem maršrutiem, piemēram, uz Mārupi klientus neved, klibo čeku izdošana, kā arī klibo godīga cena, bet mēs šajā gadījumā neko nevaram darīt," sacīja Līce, norādot, ka tiesas lēmums liedz lidostai sakārtot situāciju.

Top komentāri

Paldies
P
Rinkēviča kungam par teksometru problēmas kustināšanu Rīgas lidostā. Sūdzas ne tikai ārzemnieki. Arī es, atgriežoties no ārzemēm, saņēmu atteikumu vest mani uz Torņkalnu. Stāv gara rinda tukšu taksometru - un atsakās. Nepatīkami, kauns un sašutums. Šķiet, ka Latvijā ir nevis bezdarbs, bet par daudz liela darbu izvēle.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Ar savu uzdiršanu Katalonijai > TU PALIKI PAR NULLI !
Buks
B
Taksometru vadītāji atbildes vēstulē aicina risināt pederastu jautājumu valdībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas