Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

RNP šonedēļ noslēdz apkures sezonu

Iestājoties siltākiem laikapstākļiem, trešdien SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) uzsāk apkures sezonas noslēgumu, ko plānots pilnībā īstenot līdz 7.maijam. Trīs dienās centralizētā siltumapgāde tiks pārtraukta visām uzņēmuma pārvaldīšanā esošajām daudzdzīvokļu mājām.

Jau līdz šim lielākajā daļā RNP apsaimniekoto dzīvojamo māju apkure tika nodrošināta elastīgi pieskaņojoties āra gaisa temperatūrai. Ēkās darbojas automatizēta apkures sistēma, kas bez apkalpojošā personāla līdzdalības nodrošina automātisku siltuma padeves pielāgošanos atbilstoši āra gaisa temperatūras svārstībām.

Apkures intensitāte jau vairākas nedēļas pakāpeniski samazinājās, līdz pilnīgai apkures pārtraukšanai, kad āra gaisa temperatūra paaugstinās.

Automatizētā sistēma nodrošina to, ka pavasara sezonā mājas netiek pārkurinātas, tādējādi arī siltumenerģija apkurei tiek patērēta tikai nepieciešamajā apjomā. Tiklīdz iestāsies vienmērīgi un pietiekami silts laiks, apkures sistēmas mājām tiks atslēgtas pilnībā, lai gadījumā, ja iestājas kāds vēsāks laiks vasaras sezonā, apkures sistēma neieslēgtos.

Apkures sezona tika atklāta 11.septembrī, kad apkure tika pieslēgta pirmajai RNP apsaimniekotajai daudzdzīvokļu ēkai, kuras mājas pilnvarotā persona bija iesniegusi lēmumu par apkures pieslēgšanu. Kā jau iepriekš ziņots, RNP klienti var lemt gan par apkures sezonas sākumu, gan beigu datumu.

Saistībā ar Covid-19 radīto situāciju valstī un to, ka daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji šajā laikā strādā attālināti un bērni mācību vielu apgūst savā dzīvesvietā, kā arī ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, RNP pieņēma lēmumu par centralizētās siltumapgādes pakalpojumu pārtraukšanu ne ātrāk kā maija sākumā, lai tiktu nodrošināti komfortabli sadzīves apstākļi.

RNP informē, ka klientiem par savlaicīgi nesamaksātiem rēķiniem ārkārtējās situācijas laikā (un arī šobrīd, kad ārkārtējā situācija ir atcelta, līdz turpmākiem paziņojumiem)  nepiemēros nokavējuma procentus, ka arī līgumsodu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas