Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

RNP valde atkal neierodas uz domes komitejas sēdi

Pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valde neieradās arī uz atkārtotu Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdi, kur uzņēmuma vadībai bija jāskaidro Mājokļu un vides departamenta konstatētā nolaidība darba pienākumu izpildē.

Sēdē bija paredzēts izskatīt arī opozīcijas deputātu sagatavoto lēmumprojektu par RNP valdes atbrīvošanu no amata.

Kārtējā vēstulē komitejas priekšsēdētājam Vjačeslavam Stepaņenko (GKR) RNP valdes priekšsēdētājs Ivo Lecis norādījis, ka no 29.septembra līdz 2.oktobrim viņš un valdes locekle Inga Bulgarina atrodas komandējumā, tādēļ nevarot apmeklēt sēdi un lūdz neiekļaut jautājumu sēdes kārtībā, pārceļot uz nākamo sēdi.

Deputāti norādīja, ka tā ir "atklāta ņirgāšanās" no RNP valdes puses - gan pret deputātiem, gan pret mediju pārstāvjiem, kas ieradās uz sēdi.

Opozīcijas deputāts Nils Josts (Vienotība) aicināja ieviest kādas normas, lai turpmāk nepieļautu šādu visatļautību.

Stepaņenko norādīja, ka jautājuma skatīšana tiks pārcelta uz sēdi 8.oktobrī, tostarp lūdzot Rīgas domes priekšsēdētājam un RNP kapitāldaļu turētājam Nilam Ušakovam (SC) nodrošināt RNP valdes klātbūtni sēdē.

Opozīcijas deputāts Valdis Gavars (Vienotība) pauda viedokli, ka "šis jau izskatās pēc aizbēgšanas uz siltākām zemēm". "Kamēr mēs spriežam, viņi jau sakravājuši mantas un aizdevušies," pauda deputāts.

Jau ziņots, ka šo jautājumu tika plānots izskatīt 17.septembra komitejas sēdē, tomēr RNP valdes locekļi uz sēdi nebija ieradušies, kā iemeslu minot lielo informācijas apjomu, ar ko jāiepazīstas, un nepietiekamu laiku atbilžu sagatavošanai.

Kā ziņots, Valsts kontrole (VK) revīzijā RNP secinājusi, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus. Ģenerālprokuratūra saistībā ar VK konstatētajiem pārkāpumiem nolēmusi sākt kriminālprocesu.

Arī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments RNP iesniedzis plašu sarakstu ar pietiekami lielā apmērā neveiktām darbībām - RNP tiek pārmesta dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku neinformēšana par konstruktīvo elementu un inženiertehnisko iekārtu tehnisko stāvokli, labas pārvaldības principu neievērošana uzņēmuma darbībā, darbinieku nekompetence un citi pietiekami godprātīgi nepildīti pienākumi. Departaments nolaidību RNP pienākumu pildīšanā konstatējis, izvērtējot fizisko un juridisko personu iesniegumus.

LETA arī ziņoja, ka RNP ir saņēmis Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta vēstuli, kurā norādīts uz neefektīvu darba pienākumu izpildi, un apgalvo, ka daļa no jautājumiem, ko uzdevis departaments, pēc kompetences nav adresējami RNP, tādēļ noraida tā "vispārīgos apgalvojumus un pārmetumus". RNP nepiekrīt arī lielākajai daļai VK konstatēto pārkāpumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas