Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Sestdien pie Origo veiks bezmaksas krūts vēža skrīningu

Sestdien, 27.aprīlī, no plkst. 10 līdz plkst. 18 pie tirdzniecības centra Origo būs mobilais mamogrāfs jeb iespēja sievietēm veikt krūts vēža skrīningu. Sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem valsts apmaksā krūts pārbaudi ar mamogrāfijas metodi reizi divos gados, portālu Diena.lv informēja sabiedrisko attiecību kompānijas _Divi gani _pārstāve Agnese Kuksa.

Lai mamogrāfija jeb krūts pārbaude būtu bez maksas, līdzi jāņem Nacionālā veselības dienesta (NVD) uzaicinājuma vēstule, kurā norādīts tās īpašais numurs. Ja vēstule pazaudēta, jāzvana uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001234, lai noskaidrotu savas vēstules numuru.

Pārbaude ar ārsta nosūtījumu maksā 2 latus. Bez vēstules un nosūtījuma vai arī ar norīkojumu, ko izsniedzis ārsts, kam nav līgumattiecību ar NVD, krūts pārbaude ir maksas pakalpojums - 27,50 lati.

Mobilais mamogrāfs Rīgā pie t/c Origo būs arī 11.maijā un 15.maijā no plkst. 10 līdz plkst. 18.

Krūts vēža pacientu biedrības Vita vadītāja Irīna Januma aicina sievietes nebaidīties: "Pēc krūts vēža operācijas var izskatīties labi, sieviete var būt skaista. Sievietes, kas pārcietušas krūts vēža operāciju, dzīvi skaita pirms tam un pēc. Man jau ir seši gadi, es esmu ļoti jauna, bet biedrībā mums ir dāmas, kurām jau ir 15, 18 un pat 30 gadu. Nevajag baidīties, ar slimību var tikt galā."

Krūts vēzis ir biežākā vēža forma sievietēm. Taču tas ir arī viens no labāk izpētītajiem vēža veidiem. Savlaicīgi atklājot, iespējama krūts vēža sekmīga ārstēšana.

Kampaņa Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu! ir īpaši vērsta, lai uzrunātu sievietes vecumā no 50 līdz 69 gadiem. Ik gadu gandrīz 200 000 sieviešu šajā vecumā saņem valsts nosūtītu uzaicinājuma vēstuli veikt krūšu izmeklējumu ar mamogrāfijas metodi bez maksas. Realitātē tikai ~30% sieviešu veic mamogrāfiju. Tas ir kritiski maz, ņemot vērā, ka paaugstināts krūts vēža saslimšanas risks ir tieši sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem.

Kampaņu rīko krūts vēža pacientu atbalsta biedrība Vita un Latvijas Basketbola savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas