Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Staķis: Saskaņas vēlētāji jutās nodoti

Uz aizvadītajām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām varētu "nebūt atnākuši" partijas Saskaņa vēlētāji, kuri jutās nodoti, skaidrojot vēlētāju zemo aktivitāti Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, aģentūrai LETA pieļāva Attīstībai/Par! un partijas Progresīvie (AP/P) saraksta līderis Mārtiņš Staķis.

Staķis uzsvēra, ka laikapstākļi nebija vienīgais iemesls, kādēļ vēlētāji negāja uz vēlēšanu iecirkņiem. Viņaprāt, vēlētājiem ir apnikusi partiju savstarpējā kašķēšanās un ķīviņi, tādēļ tās partijas, kas izvēlējās revanšistisku priekšvēlēšanu kampaņu un uzsvaru lika uz to, kādēļ citas partijas ir sliktākas, zaudēja.

Politiķis skaidroja, ka AP/P rīkoja priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumus visās Rīgas apkaimēs, arī tajās, kur tradicionāli ir visvairāk Saskaņas vēlētāju.

Uzklausot iedzīvotājus, esot bijis skaidrs, ka Saskaņas vēlētāji jutušies nodoti no šī politiskā spēka puses, tādēļ, iespējams, nav devušies uz vēlēšanu iecirkņiem.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis AP/P apvienotais saraksts, kuram seko Saskaņa un Jaunā vienotība, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. AP/P saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, "Jaunā Vienotība" - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" - piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Vēlēšanu rezultātu apkopošanu aizēnoja gadījumi divos vēlēšanu iecirkņos, kur neesošu zīmogu dēļ par nederīgām nācies atzīt aptuveni 600 balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas