Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Staķis: Akcija Gaisma Ukrainai ir atgādinājums par nepieciešamību atbalstīt Ukrainu

Akcija Gaisma Ukrainai ir atgādinājums par nepieciešamību atbalstīt Ukrainu, šodien Rātslaukumā, simboliski izslēdzot apgaismojumu, teica Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Kā uzsvēra mērs, Ziemassvētkos nedrīkstam aizmirst, ka ne visiem ir paveicies tik ļoti kā mums, ka varam šo laiku sagaidīt gaišumā un siltumā, un kopā ar saviem mīļajiem. Daudzi Ukrainas iedzīvotāji Ziemassvētkus sagaida šķirti, jo ģimenes locekļi devušies bēgļu gaitās, piedalās Ukrainas atbrīvošanas kaujās, vai Krievijas sāktajā karā zaudējuši dzīvību.

Šī esot simboliska akcija, kas īstenota pēc Ukrainas vēstniecības lūguma un ir vēl viens atgādinājums, ka Ukraina jāatbalsta visos iespējamos veidos, norādīja Rīgas mērs.

Arī Rīgas pašvaldība turpinot meklēt veidus, kā atbalstīt Ukrainu, Drīz uz Ukrainu dosies desmit pašvaldības ziedotie Rīgas satiksmes autobusi, kurus plānots piepildīt ar ziedojumiem.

Staķis ir pārliecināts, ka pienāks tā diena, kad Ukrainas iedzīvotāji atkal varēs sagaidīt svētkus kā iedzīvotāji Rīgā - mierā, drošībā, brīvībā, siltumā un kopā ar saviem mīļajiem.

Kā ziņots, Rīgas domes ēkā un Rātslaukuma eglei šodien no plkst.16.30 tika izslēgts apgaismojums, solidarizējoties ar Ukrainas tautu akcijā "Gaisma Ukrainai".

Apgaismojums tika izslēgts uz pusstundu.

Kā aģentūru LETA informēja Ukrainas vēstniecībā Latvijā, laikā, kad ielas tiek apgaismota ar Ziemassvētku gaismām, Ukraina piedzīvo vissarežģītākos laikus pilnīgā tumsā, jo Krievija apšauda Ukrainas pilsētas un ciematus. Pagājušajā nedēļā Krievija īstenoja vienu no spēcīgākajiem triecieniem, mērķējot uz Ukrainas energoapgādes struktūrām un atstājot vairāk nekā 10 miljonu cilvēku bez elektrības.

Tāpat vēstniecībā norādīja, ka, izmantojot raķetes un Irānas dronus, teroristiska valsts izpostījusi gandrīz 50% no Ukrainas energoapgādes infrastruktūras. Tas izraisīja avārijas elektrības atslēgšanu katrā reģionā, tāpēc mājas, uzņēmumi, slimnīcas un cita civilā infrastruktūra palika bez elektrības, apkures, interneta pieslēguma un ūdens.

Solidarizējoties ar Ukrainu, "Gaisma Ukrainai" akcijā atpazīstamas ēkas, kuras naktī ir apgaismotas ar gaismas stariem, kā arī pasaules koncertzāles un arēnas savu šovu laikā izslēgs elektrību. Akcijas mērķis ir pievērst pasaules uzmanību situācijai Ukrainā, jo īpaši masveida elektrības pārtraukumiem, kurus izraisīja Krievijas masveida raķešu triecieni Ukrainas kritiskajai enerģētikas infrastruktūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas