Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiesa atceļ Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoram Reinbaham izteikto rājienu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atcēlusi Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoram Vitālijam Reinbaham izteikto rājienu, aģentūrai LETA apstiprināja tiesā.

Tiesa par prettiesisku atzinusi Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) izteikto rājienu, kā arī noteikusi no Rīgas pilsētas pašvaldības piedzīt ar tiesvedību saistītos izdevumus.

Kā aģentūru LETA informēja Reinbahs, 2020.gadā departaments sāka atklātu konkursu par Salu tilta kompleksa 2.kārtas pārvada, tuneļa pārbūvi kā arī uzbrauktuves un nobrauktuves izbūvi.

Pēc pilnsabiedrības "ACB & Tilts" sūdzību saņemšanas Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nolēma atcelt iepirkuma rezultātu un uzdeva departamentam novērst konstatētās nepilnības, atkārtoti izvērtējot iepirkumā iesniegtos piedāvājumus.

Minētās nepilnības tika novērstas un līgums ar piegādātāju parakstīts, tomēr Rīgas pašvaldības vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) pieprasījis Reinbaham sniegt informāciju par iepirkuma procedūrā iesaistīto personu darbības izvērtējumu un tālāko rīcību.

Atbildot, Reinbahs informējis, ka iepirkumu komisija novērsusi IUB lēmumā norādītās nepilnības un pašvaldības budžetam zaudējumi nav nodarīti, līdz ar to neesot pamata darbinieku atbildības izvērtēšanai.

Ķirsis tomēr uzdevis Reinbaham vadības uzdevumu, pieprasot iesniegt paskaidrojumu par savas rīcības motīviem - bezdarbību, neveicot lietā iesaistīto iestādes darbinieku atbildības izvērtēšanu.

Paskaidrojumu uz vadības ziņojumu Reinbahs sniedzis, norādot, ka par publisko iepirkumu atbild iestādes Iepirkumu komisija un viņa kā departamenta direktora iejaukšanās komisijas darbībā un lēmumu pieņemšanā neesot pieļaujama. Turklāt IUB nevienā no lēmumiem attiecībā uz iepirkuma procedūru nekonstatēja prettiesisku rīcību Iepirkumu komisijas locekļu darbībā.

Reinbahs uzskata, ka visi apsvērumi tikuši precīzi izskaidroti, tomēr ar domes priekšsēdētāja Staķa rīkojumu Reinbaham tika izteikts rājiens par darba kārtības pārkāpšanu, kuru decembra beigās atcēlusi tiesa.

Kā ziņots, 24.janvārī gaidāma Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas sēde, kurā tiks lemts par atstādinātā Satiksmes departamenta direktora Reinbaha turpmākajām darba attiecībām ar Rīgas domi.

Savukārt 1.februārī plkst.11 tiesa izskatīs domes pieteikumu par Reinbaha atlaišanu no šī amata.

Rīgas dome iepriekš atbalstīja Reinbaha atbrīvošanu no departamenta direktora amata. Domes lēmums paredz atbrīvot Reinbahu no amata, ja kaut vienā no pašvaldības iesniegtajiem prasības pieteikumiem par darba līguma izbeigšanu tiesa pieņems domei labvēlīgu spriedumu un tas stāsies spēkā.

Reinbahu nevar atbrīvot bez tiesas lēmuma, jo viņa atbrīvošanai nepiekrīt arodbiedrība, tādēļ dome, lai panāktu viņa atbrīvošanu, vērsusies tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas