Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Traģiskā ugunsgrēkā Rīgā četri bojāgājušie

Naktī uz sestdienu neilgi pēc pusnakts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega otrā stāva dzīvoklis un bēniņi 120 kvadrātmetru platībā. Glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja sešus cilvēkus, bet četri cilvēki ugunsnelaimē gāja bojā.

Arī piektdien lielā platībā degusi dzīvojamā māja - saņemts izsaukums uz Engures novadu, kur nams ar atklātu liesmu dega 320 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Palkavniece norādīja, ka šogad kopumā ugunsnelaimēs gājuši bojā 63 cilvēki, bet aizvadītās nedēļas laikā - 12. Vairumā gadījumu traģiskie ugunsgrēki saistāmi tieši ar cilvēku neapdomību, piemēram, neuzmanīgu smēķēšanu telpās, neuzmanīgu sveču dedzināšanu, bojātu apkures ierīču lietošanu vai degtspējīgus priekšmetu novietošanas pie krāsns.

"Lai pasargātu savu dzīvību un īpašumu, nav nepieciešami lieli finansiālie ieguldījumi, bet gan atbildība un zināšanas, ikdienā ievērojot ugunsdrošības prasības," uzsvēra dienesta pārstāve.

VUGD aicina parūpēties par sevi un saviem līdzcilvēkiem, ievērojot vairākus drošības padomus, tai skaitā iztīrīt dūmvadus, pārbaudīt apkures ierīču stāvokli un pie tām nenovietot viegli degtspējīgus priekšmetus. Tāpat ir jāpārliecinās, ka krāsns durtiņas ir aiztaisītas.

Speciālisti arī aicina, gatavojot ēdienu, neatstāt to bez uzraudzības, nelietot bojātas elektroierīces, nesmēķēt telpās un uzstādīt mājoklī dūmu detektoru, kas laikus brīdinātu par izcēlušos ugunsgrēku.

Ja tomēr ir izcēlies ugunsgrēks vai radies cits apdraudējums un nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, atgādina VUGD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas