Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trešais taksometra pakalpojumu sniedzējs saņem licenci darbībai lidostā Rīga

Rīgas plānošanas reģions izsniedzis speciālās licences kartītes SIA Welltaxi taksometriem, kas drīkst starptautiskajā lidostā Rīga veikt pasažieru komercpārvadājumu pakalpojumu, portālu Diena informēja Rīgas plānošanas reģiona pārstāve. Pārvadātājs lidostā darbojas ar preču zīmi Taksilv.

Šī ir trešā pārvadātāju apvienība, kas izpilda Autopārvadājumu likumā noteiktās paaugstinātās prasības, kas stājās spēkā šī gada septembrī. Atļauju pārvadājumiem lidostas slēgtajā zonā iepriekš saņēma SIA Red Cab lidosta un AS Rīgas Taksometru parks veidotā pārvadātāju apvienība, kā arī Baltic Taxi, zem kura apvienojušies 28 pārvadātāji.

Edgars Rantiņš, Rīgas plānošanas reģiona administrācijas vadītājs: "Šobrīd taksometra pakalpojumu starptautiskās lidostas Rīga slēgtajā zonā var veikt jau 3 pārvadātāji vai to apvienības, kopumā nodrošinot vairāk nekā 130 transportlīdzekļu. Uz doto brīdi speciālās kartītes piešķirtas 13 Taksilv automašīnām, bet to skaits drīzumā varētu pieaugt, jo pārvadātājs kārto dokumentus par vēl citiem transportlīdzekļiem. Katrā ziņā trīs pārvadātāji jau nozīmē konkurences paplašināšanu lidostā."

Saskaņā ar jaunajiem MK noteikumiem no šī gada 15. septembra starptautiskās lidostas Rīga teritorijā ar ierobežotu piekļuvi pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru varēs veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības,  kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi. Šīs kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions.

Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un  bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam – tas nedrīkst pārsniegt 5 gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

Rīgas plānošanas reģions taksometru licencēšanas funkciju kopumā veic tikai no pērnā gada marta, izsniedzot speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem reģionā, izņemot Rīgu un Jūrmalu.

 

Top komentāri

Veci vēži jaunā kulītē
V
Cerams, ka tā pakāpeniski iepriekšējais haoss neiestāsies no jauna...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas