Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Trūkst sērijveida dzīvokļu mikrorajonos

Nekustamā īpašuma tirgū trūkst sērijveida mājokļu mikrorajonos, kurus vēlas iegādāties īpašumā vai noīrēt vietējie pircēji. Par to liecina nekustamo īpašumu firmu Latio,_ Balsts un Ober Haus _pārstāvju teiktais, trešdien vēsta laikraksts Diena. Minētās firmas ir vienisprātis, ka pērn nekustamā īpašuma tirgu raksturo stagnācija, kā arī pirkšanas un pārdošanas darījumu kritums.

Tas saistāms gan ar nekustamā īpašuma vērtības sliekšņa paaugstināšanu, lai saņemtu termiņuzturēšanās atļaujas, gan ar kreditēšanas apsīkumu saistībā ar Saeimas iecerēm šogad kā obligātu ieviest "nolikto atslēgu" principu, kā rezultātā komercbankas pieļāva kredīta pirmās iemaksas paaugstināšanu.Tā kā Saeima pieņēmusi grozījumus vairākos likumos, kas paredz, ka "nolikto atslēgu" princips būs izvēles iespēja, tad nekustamā īpašuma tirgus eksperti prognozē tirgus atdzīvošanos šā gada otrajā pusē.Runājot par mājokļu piedāvājumu vietējiem pircējiem, pēc Latio eksperta Roberta Kārkliņa teiktā, patlaban piedāvājumā trūkst sērijveida dzīvokļu labā, tūlītējai apdzīvošanai piemērotā stāvoklī par pircēju maksātspējai atbilstošu cenu. Kvalitatīvu dzīvokļu piedāvājums papildinās retāk nekā vairākos iepriekšējos gados. Tam piekrīt arī Ober Haus valdes priekšsēdētāja Aija Ozoliņa, kas norāda, ka īpaši dzīvokļu trūkums jūtams mikrorajonos, savukārt centrā, kur ir dārgie dzīvokļi, vērojama pat to pārprodukcija.Vairāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā Latvijas tirgū trūkst sērijveida dzīvokļu mikrorajonos laikratsa Diena trešdienas, 25.februāra, numurā!

Top komentāri

VVZ
V
Dzīvoklis Zolitūde, vienistabas, 43 m2, cena 36 tūkstoši. Kāpņu telpa neremontēta un piemīzta, smirdīgs atkritumu vads. Dzīvoklis neremontēts. Remontam nepieciešami 8 tūkstoši. Kopējās izmaksas 44 tūkstoši. Dzīvoklis Berlīnes centrā, 37 m2, cena 33 tūkstoši. Viss izremontēts, perfekts un tīrs. Gatavs dzīvošanai. Un morāle- ja ir uzņēmība un iespēja, ir jābrauc projām- Latvija ir kļuvusi par nolaistu Krievijas filiāli. Savulaik pamatiedzīvotājus no viņu dzīvokļiem izmeta un tajos iemitinājās no Smoļenskas iebraukušie, drusku vēlāk dzīvokļus Rīgā atkal piešķīra imigrantiem un PSRS armijas virsniekiem un praporščikiem. Tagad viņi ir atkal ir ieguvēji, jo latvieši ir spiesti tos dzīvokļus no viņiem pirkt par neadekvātām summām vai arī īrēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas