Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Turpina nest ziedus uz jau tukšu laukumu pie pieminekļa Uzvaras parkā

Otrdien cilvēki turpina nest ziedus uz laukumu pie pieminekļa Uzvaras parkā, kas no rīta jau atbrīvots no pirmdien sanestajiem ziediem, novēroja aģentūra LETA.

Neskatoties uz to, ka pašvaldība šorīt jau bija aizvākusi pirmdien iedzīvotāju atnestos ziedus, otrdienas rītā pie pieminekļa neliels cilvēku skaits turpināja nest puķes.

Tāpat šorīt pie pieminekļa bija ieradušies kāds vīrietis un sieviete ar Ukrainas atbalsta krekliem. Bet kāda sieviete ar bērnu ratiņiem ziedu nolicējiem teica, lai nopērk vienvirziena biļeti uz Krieviju. Starp ziedu nolicējiem un minētajiem trīs cilvēkiem norisinājās pāris minūšu ilga sabļaustīšanās, tomēr plašāks konflikts izpalika.

Valsts policijā aģentūra LETA noskaidroja, ka šorīt būtiski incidenti pie pieminekļa nav novēroti.

Ziedu novākšana no pieminekļa pakājes izsaukusi asu reakciju sociālajos tīklos, turklāt ir gan šādas rīcības atbalstītāji, gan pretinieki.

Tostarp "Saskaņas" līderis, Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs paziņojumā presei asi kritizē uzdevuma došanu traktora vadītājam "nošķūrēt" pie pieminekļa saliktos ziedus un personu, kas devusi rīkojumu ziedu klājienu novākt, sauc par nelieti un provokatoru.

"Kāpēc jūs gribat izraisīt naidu? Vai jūs apzināties, ka ne jau tikai ziedus jūs samalāt, bet arī trauslo savstarpējās uzticēšanās tiltu, ko pašreizējos apstākļos vajadzētu visiem spēkiem stiprināt?" paziņojumā vaicā Saeimas opozīcijas deputāts.

Kā ziņots, Latvijā policija līdz pirmdienas vakaram saistībā ar 9.maiju kopumā aizturējusi 13 personas un sākusi 28 administratīvā pārkāpuma procesus, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka koalīcija vienojusies par atbalstu likumprojektam, ar kuru paredzēts atcelt juridiskos šķēršļus Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā pieminekļa nojaukšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas