Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ušakovs RD Facebook lapu krievu valodā uzturēs par saviem līdzekļiem

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) samaksājis Valsts valodas centra (VVC) sodu un paziņojis, ka turpmāk, lai nerastos konflikti, sociālā tīkla Facebook izveidotās Rīgas domes (RD) lapas ar vismaz 23 000 sekotājiem krievu un angļu valodā uzturēs no saviem līdzekļiem.

Rīgas mērs trešdien Facebook paziņoja, ka sodu par komunikāciju Facebook krieviski un angliski ir nomaksājis no privātajiem līdzekļiem, bet turpmāk uzturēs lapas par saviem līdzekļiem.

Viņš arī paziņojis, ka grasās vērsties Satversmes tiesā. "Līdz Satversmes tiesas spriedumam esošās Rīgas domes Facebook lapas krieviski un angliski uzturēšu es pats un mani kolēģi. Un tikai par saviem, nevis pašvaldības līdzekļiem. Šajās lapās mēs turpināsim izvietot visu nepieciešamo informāciju, kā arī atbildēt uz rīdzinieku jautājumiem tajās valodās, kurās būs rīdziniekiem ērtāk komunicēt, tajā skaitā krieviski," raksta politiķis, bilstot, ka tādējādi saziņa ar rīdziniekiem citās valodās nokļūst pilnībā ārpus Valsts valoda likuma jurisdikcijas.

Pēdējie dati liecina, ka Facebook lapai Ригa.lv ir gandrīz 23 000 sekotāju, kurus tagad par visiem notikumiem informēs Ušakovs un viņa komanda. 

Zem Ušakova paziņojuma Facebook lietotāji komentē un gan apsveic Rīgas mēru, gan norāda, ka viņš faktiski piesavinājies Rīgas pilsētas īpašumu. 

Trešdien tika publicēts arī blogera Jāņa Poļa raksts, kur autors vērš uzmanību uz Saskaņai un Rīgas mēram pietuvinātu mediju impēriju, kas regulāri uzvar RD iepirkumos. "RD deputātam Andrejam Kozlovam (SC) 20 gadus piederēja liela preses izdevniecība Fenster. 2012. gadā, palikusi parādā valstij 400 000 eiro, izdevniecība bankrotēja, visus izdevumus nododot Olgai Tolkunovai piederošajam SIA Press Distribution Service. Tāpat, kopš Kozlovs kļuvis par deputātu, Rīgas Domes un saistīto uzņēmumu simtus tūkstošus eiro vērtos konkursos par tiesībām izvietot šo uzņēmumu reklāmu drukātajos medijos ar apbrīnojamu regularitāti uzvar citai Tolkunovai - Janīnai - piederošā SIA Mediaservice. Janīna Tolkunova ir Andreja Kozlova bijusī sieva, bet Olga - viņas meita. Ar šo milzīgo naudu RD amatpersonas faktiski kontrolē daudzu online un offline mediju saturu, bet nereti ar šiem RD sarūpētajiem līdzekļiem tiek uzturēti atklāti Latvijas valstij naidīgi resursi," raksta blogeris. 

Savukārt, kā raksta Polis, "Ušakovs pastarpināti ir kļuvis par teju vai vadošo Youtube blogeru un raidījumu producentu Latvijā. Pēdējo gadu laikā Latvijas interneta vidi pārpludinājuši dažādi galvenokārt uz jauniešiem mērķēti online video raidījumi - Paldies, Jēzu!, Rīga Topā, Kak-to Tak, u.c., kuru galvenais mērķis ir slavēt Rīgas mēru un viņa partiju, kā arī nežēlīgi apņirgt visus konkurentus."

 

Top komentāri

Miera Balodis
M
sTĀSTA, KA, LAI UZTURĒTU fACEBOOK LAPU, ESOT AR MIERU PAT PĀRDOT MURI UN KUZJU.
Ausaiņa troļļiem saku ka...
A
Nez vai valsts valodas nīdējs Nils varēs "prihvatizēt" pašvaldībai piederošu FB mājaslapu...
Ha-ha
H
Kurš tam tic?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas