Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ušakovs uzskata, ka līguma ar Rīgas karti laušanai būtu augsta cena

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) ceturtdien, žurnālistiem komentējot Aleksandra Brandava aizturēšanu un iespējamo atstādināšanu no amata Rīgas kartes valdē, kā arī Rīgas satiksmei neizdevīgo līgumu , norādīja, ka šobrīd nav pārliecības par iespēju 2008. gadā noslēgto līgumu lauzt bez ievērojamām izmaksām.

Ušakovs skaidroja, ka līgums ar uzņēmumu Rīgas karte tika noslēgts par laika posmu no 2008. gada līdz 2020. gada beigām. Viņaprāt, līgums nav būtiski maināms. Tāpat mērs minēja, ka, lai gan Rīgas satiksme ir vairākuma akcionārs, 49% mazākuma akcionārs ir ārvalstu investori, kuriem līgums paredz visai plašas tiesības. Esot nepieciešams 100% akcionāru atbalsts, lai nomainītu valdes sastāvu.

"Rīgas satiksmes pagaidu valde strādā arī ar Rīgas kartes ārvalstu investoriem jautājumā par valdes sastāvu," sacīja Rīgas mērs, piebilstot, ka ir uzdevums atrast veidu, kā optimizēt izmaksas. Ušakovs norādīja, ka komentēt līgumu pēc būtības ir ārpus viņa kompetences.

Tāpat mērs sacīja, ka šobrīd nav gatavs atbildēt uz jautājumu, vai nav iespējams līgumu ar Rīgas karti apturēt pirms termiņa beigām. Viņam neesot pārliecība, ka tas ir iespējams bez īpaši augstām izmaksām. 

Jāatgādina, ka vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kriminālprocesa darbību rezultātā tika aizturēts Brandavs. KNAB vēsta, ka krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

Intervijā laikrakstam Diena nupat pagaidu vadītāja amatu Rīgas satiksmē pametušais Anrijs Matīss norādīja, ka situācija ar Rīgas karti un Rīgas satiksmi atgādina aplaupīšanu

"Rīgas sabiedriskajā transportā nav iespējams norēķināties ar kredītkarti, arī pie šofera nevar – tikai maksājot skaidrā naudā. Alternatīva ir pirkt vienreiz lietojamo e-talonu – papīra gabaliņu, kurā iestrādāts čips. Bet tā pašizmaksa ir tik liela, ka puse no saņemtās naudas par braucienu aiziet par šīs vienreizējās biļetes saražošanu. Līdz ar to tādus lietot ir neizdevīgi," norēķinu sistēmu par braucieniem Rīgas satiksmes transportā kā neizdevīgu skarbi vērtēja Matīss.

Komentējot skandālus, kas virmo ap Rīgas satiksmi un Rīgas mēru, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) šorīt uzsvēra, ka nevilcināsies Ušakova atstādināšanu, ja tiks konstatēts, ka tam ir pietiekams pamatojums. "Ja juridiskā pārbaude parādīs, ka domes priekšsēdētājs ir būtiski pārkāpis likumu un tas ir radījis būtiskas sekas, es nekavēšos - lēmumu pieņemšu atbilstoši likumam un Ušakovu atstādināšu," uzsvēra ministrs.

Top komentāri

Kuzjakins un Murelsons
K
Nu gan skaidrs, ka urīns sakāpis galvā līdz bēniņiem. Ko pats p.....s slēdza un parakstīja tādus līgumus? Kaut kā neticas, ka tad galvas nebija uz pleciem?, un domes priekšnieks bija kā jātnieks bez galvas.
Ridzinieks
R
Nosaut un pakart visus brandavus, usakovus, rozentales...kuru vadiba tiek izlaupita Latvijas valsts un apzagta latviesu tauta. Navi Latvijas izlaupitajiem un latviesu tautas palaupitajiem un tas slepkavam, kuri pedejos 30 gados Latvija plosas neierobezoti valsts un pasvaldibu amatos.
Gaitiņu Tenis
G
Kā sacīt jāsaka, viņu pat cietums mazāk baida nekā līguma laušana ar Brandava firmu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas