Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vasaras kafejnīca Doma laukumā plāno darboties arī ziemā

Uz desmit gadiem noslēgtais zemes nomas līgums uzņēmējam Uģim Putniņam ļauj domāt, ka vismaz tik ilgi Doma laukumā, Tirgoņu ielā, varēs darboties viņa izveidotā vasaras kafejnīca Nekādu problēmu. Ļaužu iecienītā atpūtas vieta ierīkota vietā, kur SIA Doma investīcijas gatavojās būvēt viesnīcu.

Zemesgabalu Tirgoņu ielā 1 un 3 Doma investīcijas iegādājās jau 2004.gadā. Uzņēmuma paziņojums tur būvēt viesnīcu sākotnēji izsauca gan pilsētnieku, gan domnieku un arhitektūras speciālistu sašutumu. Tika apsvērta pat iespēja apbūvi nepieļaut. Tomēr Doma investīcijas piedraudēja tiesāties un pašvaldībai prasīja 6,7 miljonu latu zaudējumu atlīdzību, un galu galā apbūve tika atļauta.

Saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plānu būvniecības ieceres autoriem vispirms jāveic vietas arheoloģiskā izpēte, pēc tam jārīko starptautisks arhitektūras konkurss, kā arī jāorganizē projekta sabiedriskā apspriešana, viesnīcas maketu uzstādot dabā mērogā 1:1. Arheoloģiskās izpētes pirmās divas kārtas ir pabeigtas, bet trešo kārtu bija plānots veikt jau viesnīcas celtniecības procesā, kas pašlaik ir apstājies.

Konkrētu laiku, kad projektu varētu turpināt, ieceres autori nezina. Doma investīciju pārstāves Solanžas Kupšes viedokli Dienai noskaidrot neizdevās, jo uzņēmēja pašlaik ir atvaļinājumā. Jūlija nogalē viņa atzinusi, ka "viesnīcas projekta realizācija apturēta finansiālu apsvērumu dēļ", ziņo LETA. Pašlaik saistībā ar šo objektu notiek arī tiesvedība — projekta kādreizējais būvuzņēmējs SIA ARS Domina vērsies tiesā ar prasību no Doma investīcijām piedzīt 410 253 latus par veiktajiem būvdarbiem.

Būvlaukuma vietā pašlaik izveidota vasaras kafejnīca. Tās saimnieks U.Putniņš teic, ka zemes nomas līguma termiņš ir pietiekami ilgs, lai varētu domāt par biznesa attīstīšanu. Lai klientus nezaudētu rudens un ziemas sezonā, U.Putniņš domā par stiklota paviljona izveidi šajā periodā. Šādai idejai neiebilst arī pilsētas būvvalde. "Protams, ka zemes īpašnieki līgumu var lauzt arī ātrāk. Bet diez vai šajos apstākļos tāda mēroga būvniecība tik ātri atsāksies," spriež U.Putniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas