Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Lietuvietis uzrāpjas Brīvības piemineklī, pēc tam bēg no policijas

28.jūlijā pulksten 00:04 Rīgas pašvaldības policijas Videonovērošanas centra darbinieki pamanīja kādu vīrieti, kurš uzkāpa Brīvības pieminekļa skatu laukumā, bet pēc tam sāka rāpties pašā piemineklī. Informācija tika nodota kolēģiem, kuri tajā brīdī atradās otrpus piemineklim.

Kārtības sargi, saņemot ziņas no videonovērošanas centra darbiniekiem, uzreiz devās pie pārkāpēja, kurš tajā brīdī jau bija nolecis lejā. Sarunas laikā noskaidrojās, ka pārkāpējs ir Lietuvas pilsonis, tādēļ turpmākai lietvedības nodrošināšanai tika nolemts piesaistīt RPP Tūrisma policijas nodaļas darbiniekus.

Tomēr brīdi vēlāk atklājās, ka lietuvietis negrasās tik vienkārši padoties - viņš pēkšņi sāka skriet Vecrīgas virzienā, savukārt policists dzinās viņam pa pēdām. Pa to laiku bija informēta arī tuvākā ekipāža, kas bēgli pārķēra Z.A.Meierovica bulvārī, kur viņš skrienot bija paklupis uz tramvaja sliedēm.

Ņemot vērā to ka ārvalstnieks mēģināja bēgt, pret viņu pašlaik ir uzsāktas divas administratīvā pārkāpuma lietvedības - par necieņas izrādīšanu Brīvības piemineklim, kā arī par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Tas nozīmē, ka papildu naudas sodam par necieņas izrādīšanu valsts simbolam, kas var sasniegt pat 700 eiro, viņam var piemērot arī līdz 15 diennaktīm administratīvā aresta par bēgšanu.

 

Top komentāri

Tūrisma birojs
T
Pavadīt 15 diennaktis Latvijā smirdīgā policijas kamerā,un par to vēl samaksāt 700 EUR. Ļoti dārgs ceļojums sanāca lietuviešu braļukam:)
w
w
Paldies! Nav par ko!
Enģēļa viesis
E
ELEGANTI LEIŠI IR PAMANĪJUŠU KA IR LATVIJA ....nu tad beidzot
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas