Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Zibakcijā pie Ukrainas vēstniecības Rīgā atbalsta ukraiņu protestētājus

Vairāk nekā 100 cilvēku sapulcējušies zibakcijā pie Ukrainas vēstniecības Rīgā, lai paustu atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem saistībā ar tur notiekošajiem nemieriem un vardarbību.

Kā novēroja aģentūra LETA, daudziem rokās ir Latvijas un Ukrainas karogi, dažādi plakāti, kuros pausts atbalsts demokrātiskām vērtībām, brīvībai, kā arī fotogrāfijas ar nemierniekiem.

Patlaban uz zibakciju ieradušies jaunieši no nacionālās apvienības, ir nodziedāta Latvijas himna. Sanākušie izkliedz saukļus ukraiņu valodā. Zibakcijas dalībnieku skaits turpina pieaugt.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja viena no akcijas rīkotājām Ilona Bičevska, tā tiek rīkota, lai paustu atbalstu Ukrainas sabiedrībai un iestātos pret vardarbību.

Vairāki akcijas dalībnieki mēģinājuši savā apģērbā ielikt kādu akcentu Ukrainas karoga krāsās - zilā vai dzeltenā. Tāpat sanākušajiem tiek dalītas zilas un dzeltenas lapas ar aicinājumu uz tām uzrakstīt, par kādām vērtībām viņi iestājas un kāpēc ieradušies.

Mēģinot savaldīt kādu vīrieti ar fotoaparātu, kurš agresīvi runāja ar zibakcijas dalībniekiem, akcijas norisē iesaistījās Valsts policijas darbinieki. Kā novēroja LETA, vīrietis piegāja pie vairākiem akcijas dalībniekiem, kas turēja rokās plakātus, un sarunājās ar viņiem ļoti agresīvā tonī, provocējot uz agresiju un nekārtībām. Viņš, piemēram, jautāja, vai akcijas dalībnieki te vispār drīkst stāvēt. Tad incidentā iejaucās policijas darbinieki, kuri veica pārrunas, un konflikts beidzās mierīgi.

Pasākuma norisi uzmana vairākas policijas ekipāžas.

Jau ziņots, ka aicinājums piedalīties zibakcijā tika izvietots sociālajā tīklā Facebook.

Kā norādīja akcijas organizatori, pasākuma mērķis ir parādīt, ka pasaule seko līdzi notikumiem Ukrainā. Turklāt zibakcija ir veids, kā parādīt savu atbalstu, ja citādā veidā tas nav iespējams. Tāpat tiek uzsvērts, ka šī nebūs politiska akcija, bet gan miermīlīga, lai parādītu, ka arī Latvijas iedzīvotājiem rūp notiekošais Kijevā. "Tas ir atbalsts parastajiem cilvēkiem, kas aizstāv savas intereses un uz kuriem tiek šautas lodes, cilvēkiem, kuriem pēc jaunajiem Ukrainā pieņemtajiem likumiem draud reāls sods," teikts paziņojumā.

Cilvēki, kuri domā piedalīties zibakcijā, tika aicināti ņemt līdzi apģērbu, kurā ir zila un dzeltena krāsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas