Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Āboltiņa: LSM koncepcija nenodrošina tās mērķi

Latvijas sabiedriskā mediju (LSM) koncepcija, kura paredz Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanu, pašlaik nenodrošina tās mērķi - sabiedrības pilnvērtīgu informēšanu. Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), vēsta portāls lsm.lv.

"Ja šobrīd tiek piedāvāta koncepcija, kura, pēc speciālistu aprēķiniem, izmaksās apmēram 80 miljonus. Ja tajā netiek parādīts, kādā veidā tiks nodrošināts Latvijas Radio, kurš tiek uzskatīts par vienu no objektīvākajiem, profesionālajiem medijiem, ka tas spētu saglabāt blakus televīzijai šādā apvienojumā savu kvalitāti vai šī radio kvalitāte tādā veidā aizies uz televīzijas kvalitāti. Ja ir Valsts kontroles atzinums, ka NEPLP nav īsti pareizi tērējis savus līdzekļus, kas tiem doti, lai paši apsaimniekotu sevi. Tie ir jautājumi, par kuriem mēs diskutējām, jāizvērtē, vai tas ir prioritārs jautājums, vai tas mērķis – nodrošināt sabiedrību ar informāciju – vai ar šo koncepcijas īstenošanu tiktu sasniegts," norādīja S.Āboltiņa.

lsm.lv vēsta - S.Āboltiņa pauda pārliecību, ka LSM koncepcija to nenodrošinās. "Vēl jo vairāk, šīs izmaksas par 80 miljoniem, kā to vērtē eksperti, lai gan koncepcijā ir uzrādīti 17 miljoni, neskaitāmi eksperti norāda, ka tā ir tikai sākotnējā cena," piebilda Saeimas priekšsēdētāja.

Taujāta, vai liela loma tam, ka koncepcijas virzība ir apstājusies, ir personālijām, kas strādāja un aizstāvēja to, Āboltiņa atbildēja izvairīgi: "Manuprāt, šī koncepcija šobrīd nenodrošina tos uzdevumus, kas ir sabiedrības pilnvērtīga informēšana. Un NEPLP, kas pašlaik nāk ar skaļiem paziņojumiem par savas darbības ierobežošanu, arī koncepcijas izstrāde bija viens no uzdevumiem. Tas nenozīmē, ka šajā situācija, ja netiek veidot vienots medijs, NEPLP nav jāpilda savi uzdevumi par to, kā nodrošināt kvalitatīvu saturu un sabiedrībai vispusēju informāciju."



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē