Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Auziņš: Jāveido jauns augstskolu akreditācijas mehānisms

Jāveido jauns augstskolu akreditācijas mehānisms, otrdienas rītā Latvijas Radio norādīja Latvijas Universitātes (LU) rektors Mārcis Auziņš.

"Velosipēds nav jāizveido no jauna. Daudz kur Eiropā tas jau ir izmēģināts. Jāpieaicina gan ārzemju eksperti, gan lēmumu pieņēmēji," atzina M.Auziņš, piebilstot, ka tādējādi varētu izvairīties no interešu konflikta.

Viņš uzskata, ka iepriekšējā izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa piedāvātais akreditācijas procesa veids problēmas neatrisinātu, ja arī piedalīties neatkarīgs Vācijas birojs, jo lēmumu pieņemtu Latvijā veidota komisija. Tā radītu interešu konfliktu.

Runājot par augstskolu izvērtēšanu šogad, M.Auziņš uzskata, ka tā bijusi pārāk ieilgusi.

Viņš gan noliedza, ka akreditācijas procesā slikti novērtētajās augstskolas programmās veiktas vien "kosmētiskas izmaiņas". LU pieņēmusi lēmumu šīs dažas programmas slēgt.

Jautāts par studētgribētāju skaita kritumu šogad, M.Auziņš uzsvēra, ka skaits samazinājies "tikai par dažiem procentiem". "Mēs zinām, ka demogrāfijas dati ir tādi, kādi ir, un arī dažus turpmākos gadus tas kritīsies," sacīja rektors. Kā otru iemeslu, kādēļ cilvēki neizvēlas studēt, M.Auziņš min nespēju samaksāt par studijām. "Pīķa gados 80% no vidusskolu beidzējiem izvēlējās studēt. Pagājušajā gadā iestājās 50%," skaidroja rektors.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē