Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Banķieris: Paradoksāla situācija Latvijas kredītu tirgū

Uzņēmumi, kam klājas labi, var salīdzinoši viegli un lēti iegūt kredītresursus un piesaistīt investorus. Savukārt tiem, kuru situācija nav tik spoža, vai arī iesācējiem jeb "start-up" uzņēmējiem, finansējums bieži vien nav pieejams vispār. Renāts Lokomets prognozē, ka situācija, bez šaubām, uzlabosies, bet tas nenotiks uzreiz, uzskata Rietumu Bankas valdes loceklis Renāts Lokomets.

"Runājot tieši par Rietumu Banku - mēs cenšamies izvairīties no stereotipiem un katru projektu izskatām individuāli. Visbūtiskākais mums ir vadības pieredze un reāla efektivitāte. Jau sen neticam pasakām par milzīgajiem nākotnes ienākumiem. Neslēpšu, ka tajā pašā laikā savos lēmumos kā aizvien esam diezgan konservatīvi un vietējā tirgū īstenojam "selektīvu" kreditēšanu, atzīst baņķieris.Tostarp Renāts Lokomets piebilst, ka daudz pārcietušais Latvijas nekustamā īpašuma tirgus ir sasniedzis adekvātu līmeni un kļuvis īpaši pievilcīgs Krievijas iedzīvotājiem. Dzīvokļa kvadrātmetrs labā mājā Rīgas centrā maksā apmēram tikpat, cik "hruščovkā" Krievijas pilsētā Balašihā.Pozitīvi vērtējams arī tas, ka Latvijā darījuma projektus uzsāk aizvien vairāk ārvalstu investoru, kuri saņēmuši uzturēšanās atļaujas."Mēs redzam, ka daudzi no tiem, kuri saņēmuši uzturēšanās atļaujas, apmetas uz pastāvīgu dzīvi Rīgā vai Jūrmalā, pārceļas šurp ar ģimenēm. Šī tendence īpaši bija novērojama pagājušajā gadā. Piemēram, Rīgas Starptautiskajā skolā - prestižā skolā, kurā mācās daudzu Latvijā dzīvojošo ārzemnieku bērni, - dažās klasēs skolēnu skaits gada laikā ir dubultojies.Bez šaubām, daudziem rodas vēlme pārcelt uz Latviju arī daļu sava biznesa - sākot ar restorāniem un līdz pat tranzītam. Būtisks arguments par labu uzņēmējdarbības attīstīšanai Latvijā ir iespēja saņemt Eiropas fondu līdzekļus. Šāda iespēja NVS uzņēmējiem ir absolūti nepieejama viņu "pamatdzimtenē," akcentē Renāts Lokomets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē