Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Belte: Autoru atlīdzību aplikšana ar sociālo nodokli nerisinās būtiskās nozares problēmas

"Uzskatu, ka priekšlikums aplikt autoru atlīdzības ar sociālo nodokli diemžēl nav veiksmīgs un nerisinās būtiskās nozares problēmas, bet gan mazinās Latvijā veidoto televīzijas kanālu konkurētspēju ar citu valstu retranslētajiem kanāliem," uzskata VSIA_ Latvijas Televīzija _valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, uzsverot, ka kopš 2009.gada saistībā ar valsts finansējuma samazinājumu Latvijas informatīvajā telpā arvien vairāk sāk dominēt citu valstu televīzijas.

"Medijos pašreiz ir reklāmas aktivitātes kritums, ko ļoti būtiski izjūt nozares vadošie uzņēmumi. Ja pašreiz uz mediju pleciem tiek uzlikts vēl papildu nodoklis, tas novedīs tikai pie tā, ka mediji mazāk spēs pasūtīt darbus autoriem un mazāk jaunu, atraktīvu un aktuālu materiālu nonāks pie skatītāja," komentē I. Belte, papildinot, ka arī autori ilgtermiņā nebūs ieguvēji, jo saņems mazāk pasūtījumu.

"Protams, būtiski ir atrisināt to, lai autori spētu veikt iemaksas pensiju fondos un veidot savu sociālā nodrošinājuma bāzi, bet neesmu pārliecināts, ka priekšlikuma izstrādātāji ir ņēmuši vērā tirgus un nozares specifiku un pašreizējo stāvokli," skaidro I. Belte.

"Tomēr svarīgākais ir fakts, ka, ja skatāmies uz Latvijas informatīvo telpu kopumā un ilgtermiņā, tad šis ir vēl viens trieciens pašmāju televīzijām, jo retranslētās televīzijas šis nodoklis neskars vai arī skars pavisam nedaudz," turpina I. Belte, papildinot, ka tas diemžēl nākotnē ļaus retranslētajām televīzijām Latvijas skatītājam piedāvāt bagātīgāku saturu, īpaši Latvijas Televīzijas kontekstā, jo VSIA Latvijas Televīzija budžets atšķirībā no komerciālajām televīzijām ir ierobežots.

"Aicinu visas iesaistītās puses saglabāt šo jautājumu kā atvērtu diskusijām un pieaicināt nozares vadošos speciālistus un viedokļu līderus, lai nepieņemtu pārsteidzīgus lēmumus, kurus pēc laika atkal nāktos pārskatīt," aicina I.Belte, uzsverot, ka pašreizējā situācija draud ar konkurētspējas samazinājumu starp Latvijas kanāliem un retranslētajām televīzijām un sadārdzinās satura izveides izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē