Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Cilevičs: Jautājums par sabiedriskā medija nodevas ieviešanu ir krietni nokavēts

Ja ir politiskā griba un gatavība izsaukt uguni uz sevi, tad es domāju, ka koalīcija kaut ko varētu mēģināt darīt, bet šobrīd es diezgan skeptiski skatos uz šo perspektīvu, tā par sabiedriskā medija nodevas iespējamo ieviešanu portālam Diena.lv sacīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs (SC).

Deputāts uzskata, ka jautājums par sabiedriskā medija nodevas ieviešanu ir krietni nokavēts, jo tas tika cilāts jau pirms vairākiem gadiem. Viņaprāt, nodevu vajadzēja piemērot jau no paša sākuma, kad tika veidoti sabiedriskie mediji - tagad sabiedrībai būs ļoti grūti pamatot nodevas ieviešanas nepieciešamību. 

“Rodas pamatoti jautājumi, kāpēc ne izglītības sistēma, kāpēc ne skolas, kāpēc ne slimnīcas, kāpēc ne pensijas? Vai patiešām sabiedriskie mediji ir svarīgāki? Jāņem vērā, ka sabiedriskos medijus skatās ne vairākums no Latvijas iedzīvotājiem. Tādā gadījumā, kāpēc iedzīvotājiem būtu jāmaksā par pakalpojumu, ko viņi neizmanto?” kritisks ir B.Cilevičs.

Sabiedriskajiem medijiem, protams, ir jānodrošina pietiekams finansējums, pauž deputāts, taču tādā gadījumā tiem jābūt kvalitatīviem un neatkarīgiem. Tāpat viņš piebilst, ka vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs patiešām pastāv šāda kārtība, taču tās ir citas situācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē