Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dombrava: Automātiska pilsonības uzspiešana būtu diskriminējoša

Automātiska Latvijas Republikas pilsonības piešķiršana nepilsoņu ģimenēs Latvijā dzimušajiem bērniem būtu diskriminējoša rīcība - šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma paudis Saeimas deputāts Jānis Dombrava (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK).

Taujāts, vai atbalsta Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iepriekš pausto ierosinājumu par automātisku pilsonības piešķiršanu Latvijā nepilsoņu ģimenēs dzimušiem bērniem, Dombrava atbildēja noraidoši, skaidrojot, ka "jau šobrīd tikai uz viena vecāka iesnieguma pamata nepilsoņu bērns var kļūt par Latvijas pilsoni. Manuprāt, automātiski pilsonības uzspiešana ir diskriminējoša rīcība pret šīm personām."

Deputāts uzskata, "ja vecāki nevēlas būt piederīgi Latvijas Republikai, uzspiest viņu bērnam automātiski pilsonību būtu nepareizi. Šobrīd tikai vienam no vecākiem, bērnam piedzimstot, ir jāaizpilda iesniegums, ka viņš vēlas, lai viņa bērns kļūst par Latvijas pilsoni."





 

 

Top komentāri

Bērziņš
B
Tieši tā. 2014. vai 2015. gadā Latvijā bija ap 7000 bērnu nepilsoņu vecumā līdz 15 gadiem, kas norāda tikai un vienīgi uz nevēlēšanos iegūt Latvijas pilsonību, jo šo bērnu vecāki var bez maksas un bez valodas testa pieteikt bērnu pilsonībā. Vienīgais, kas jāizdara, ir jāuzraksta iesniegums. Ja negrib, tad nevajag uzspiest.
haralds
h
ne tikai uzspiešana būtu marasms un kapa rakšana Brīvvalstij, arī pilsonības (lasi vēlēšanu tiesību) piešķiršana pēc nepilsoņa lūguma būtu glupība!
Spidola
S
Vai tad Dambrava vel nav ieverojis, ka katris Latvijaas lumpena prezis megina sevi kaut ka pieradit? Protams, ar sapratigu darbu vini neko nespej veikt tad izdom akaut kadu spopulistiskus izlecienus,, tas pats bija ar Rumpi, Vikeni, Zatleri, Berjozkinu kad sis sadomajas bernu ssutit skola no 6. gadu vecuma, bet ne no 7 ka tas ir normali, tagad sis skibzobainais (kurs nespej sakartot sava mute zobus, sanemdams 4000 eiro menesi) Vejonis nu saks uzspiest visiem Latvijas pilsonibu....ta ari dzivojam, stulbie, tukspaurainie Rigas saimnieki turpina savvas tradicijas....ka tik imitet kaut kadas aktivitates, nav svarigi vai sapratigas un vajadzigas.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē