Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Eksperts: Lattelecom lēmums tirgot elektroenerģiju ir pozitīvs signāls tirgum

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA Lattelecom lēmums sākt tirgot elektroenerģiju varētu būt grūdiens tirgum, taču revolūciju gaidīt nevajag, aģentūrai LETA sacīja enerģētikas eksperts Reinis Āboltiņš.

Viņš norādīja, ka šāds Lattelecom lēmums ir pozitīvs signāls stagnējošajam mājsaimniecību tirgum, kurā divus gadus pēc tirgus atvēršanas vairāk nekā 95% mājsaimniecību joprojām ir AS Latvenergo klienti, turklāt liela daļa izmanto Universālo pakalpojumu, kas vidēji ir dārgāks nekā citi produkti un liecina par pasivitāti tirgū.

Vienlaikus Āboltiņš atzinīgi izteicās par Lattelecom lēmumu lielu uzsvaru likt uz produktiem, kuriem elektroenerģijas cena ir piesaistīta biržas cenai, tādējādi mudinot cilvēkus patiesi izmantot brīvā tirgus priekšrocības. Jau vairākus gadus elektroenerģijas cenas piesaiste biržas cenai ir izdevīgākais risinājums.

Ekspertā ieskatā Lattelecom mērķis līdz gada beigām piesaistīt 10 000 - 12 000 mājsaimniecību klientu elektroenerģijas jomā ir sasniedzams, taču kopumā tirgus reakciju ir sarežģīti prognozēt. Lai arī attiecīgais Latvijas telekomunikācijas nozares milža lēmums varētu būt grūdiens elektroenerģijas tirgus mājsaimniecību segmentam, revolūciju gaidīt nevajadzētu.

Kā ziņots, ka Lattelecom šodien paziņoja par iesaistīšanos elektroenerģijas tirgū. Uzņēmums klientiem sākotnēji piedāvās trīs produktus - tet Dinamiskais, tet Drošais un tet Fiksētais, kuru mērķa klients ir jebkura mājsaimniecība un uzņēmumi Latvijā. Kompānija apgalvo, ka ar tet pakalpojumiem 95% iedzīvotāju spēs piedāvāt zemāku ikmēneša rēķinu.

Jaunos produktus sāks piedāvāt no šodienas. Tie, kuri būs pieteikušies līdz 15.martam, saņems elektroenerģiju no 1.aprīļa. Lattelecom mērķis ir līdz gada beigām sasniegt 10 000 - 12 000 mājsaimniecību, kas izmanto tet pakalpojumus.

Top komentāri

e.
e
Kāds brīvais tirgus, ja elektrības cenu veido sadales tīkla monopols un mistiskais OIK! "Eksperts" varētu nolaisties uz zemes. Ko jaunu piedāvās kārtējais starpnieks? Elektrību pa DSL vadiem? Interaktīvo elektrību? Vai, ticamāk, to pašu strāvu no Narvas TEC, pa tiem pašiem vadiem, ar to pašu OIK. Un sev raksturīgajā stilā ar krietnu "pievienoto vērtību".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē