Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

FM: Pāragri vērtēt finansējuma piešķiršanu sabiedriskā medija izveidei

Ir pāragri vērtēt finansējuma piešķiršanu Latvijas Sabiedriskā medija izveidei, jo ar Finanšu ministriju (FM) sabiedriskā medija koncepcija līdz šim nav saskaņota, skaidroja Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Tiklīdz FM saņems sabiedriskā medija koncepciju, FM speciālisti to izvērtēs un sniegs atzinumu. Par līdzekļu piešķiršanu projektam lemj Saeima un Ministru kabinets, norādīja Jarockis.

Jau ziņots, ka sabiedriskā medija koncepcijas prezentācijā 8.janvārī, atbildot uz Latvijas radio (LR) vadītāja Jāņa Sikšņa jautājumu, vai Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) nebiedē iespēja, ka valdība noraidīs plāna realizāciju tieši finansējuma dēļ, NEPLP loceklis Gints Grūbe uzsvēra, ka NEPLP vēlas redzēt spēcīgu sabiedrisko mediju un no esošā plāna neatkāpsies. Nacionālajā attīstības plānā 2014.-2020.gadam ir iekļauti izdevumi vienota sabiedriskā medija izveidei.

Latvijas Sabiedriskā medija nākotne tagad ir atkarīga no valdības lēmuma, tā koncepcijas, prezentācijā norādīja Grūbe.

Sabiedriskā medija koncepcija ir nosūtīta visām institūcijām, kas bija iesaistītas tās tapšanā. Kad no tām tiks saņemti atzinumi, koncepcija tiks nosūtīta Ministru kabinetam vai ministriju valsts sekretāriem.

Kā ziņots, NEPLP 7.janvārī vienbalsīgi apstiprināja jaunā Latvijas sabiedriskā medija koncepciju, kas paredz piecu gadu laikā izveidot vadošo mediju Latvijā, apvienojot Latvijas Televīziju, Latvijas Radio un interneta platformas.

Lai nodrošinātu sabiedriskā medija attīstību atbilstoši 21.gadsimta Eiropas sabiedriskā medija prasībām, būs nepieciešams veikt ilgtermiņa investīcijas Latvijas sabiedriskā medija tehniskajā nodrošinājumā un telpās 42 miljonu latu apmērā piecu gadu laikā, tā norādīts jauna Latvijas Sabiedriskā elektroniskā medija izveides koncepcijas detalizācijā.

Būtiskākie ieguldījumi paredzēti no 2015.gada. Aptuveni 47% no minētajām investīcijām varētu segt no pašu ienākumiem, savukārt atlikušo daļu - no Eiropas Savienības un valsts budžeta līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē