Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Gobzems: Piedod, ka esmu par Tevi domājis kā par okupantu

Jā, ir pilnīgi skaidrs, ka arī pēc 2012. gada 18. februāra latviešu valoda paliks vienīgā valsts valoda šajā zemē. Un tam tā ir jābūt! Jā, es esmu latvietis un, kaut pats nelielā vecuma dēļ nepiedalījos valsts neatkarības atjaunošanā, tomēr atceros, ka no sirds patiesi skaitīju līdzi radio dzirdamās balsis, kas tika atdotas, lai Latvija būtu neatkarīga - valsts, kurā es varēšu runāt savā valodā. Man tas mazam puikam nozīmēja daudz. Un man ir sāpīgi redzēt, kā mūsu neatkarība ir izvazāta aiz politiski savstarpēji naidīgiem saukļiem un ekonomiski savtīgām interesēm.

Es esmu dziļi pārliecināts, ka naids vairo naidu, ka dusmas vairo dusmas, ka sāpes vairo sāpes, ka pazemojumi vairo pazemojumus, ka apvainojumi vairo apvainojumus. Un tas ir strupceļš, kas nekur neved tālāk par iznīcību.

Tādēļ es vēlos lūgt latvietim pieiet klāt krievam un pateikt : "Piedod, ka esmu par Tevi domājis kā par okupantu, kā nelieti un valsts nodevēju, ka esmu turējis aizvainojumu, pat arī tad, ja man ir bijis pamats.  Zini, man ļoti patīk Puškina dzeja, bet varbūt arī Tu vēlies iepazīt Raini vai izcilo Imantu Ziedoni. Es ļoti gribu Tevi paņemt līdzi uz Dziesmusvētkiem, lai arī Tev ir iespēja nokļūt tajā enerģijas kodolreaktorā. Tu zini, es tik ļoti mīlu savu zemi un savu valodu, ka esmu gatavs veltīt laiku, lai palīdzētu to Tev apgūt, lai palīdzētu Tev iemīlēt latvisko. Es vēlos draudzēties ar Tevi, šodien un vienmēr".

Es vēlos lūgt tāpat rīkoties Latvijas krievvalodīgos iedzīvotājus, jo ziniet, latvieši nav naidīga tauta un pat savu neatkarību atguva ar dziesmu, ne ieročiem rokās. Es vēlos lūgt krievu pieiet pie latvieša un pateikt: “Piedod, ka mani tautieši provocē naidu un domstarpības mūsu starpā. Es zinu, ka krievu valoda neizmirs un ka man par to nav jābaidās. Es vēlos, lai Tu pieņem manu krievisko identitāti, es Tev parādīšu, cik skaista un bagāta ir šī valoda, tāpat kā vēlos, lai Tu man palīdzi apgūt latvisko”.  

Gudrākais sper pirmo soli. Gudrākais uz naidu atbild ar mīlestību. Gudrākais uz dusmām atbild ar mīlestību. Gudrākais uz aizvainojumu atbild ar mīlestību. Gudrākais vienmēr atbild ar mīlestību, sniedz roku pretī, no sirds piedodot. Gudrākais neuzspiež ar varu, bet māk ieinteresēt, aizraut un palīdzēt. Un tā ir īstā pašcieņa, uz kuru es aicinu ikvienu.


Top komentāri

zb
z
visu pēckara laiku krevvalodīgajiem ir nākts pretim, un, re, kas no tā visa sanācis: referendums! kad velnam iedod mazo pirkstiņu, viņš parasti paņem visu roku.
neaizmirstulīte
n
Varbūt vienreiz pietiek likt latviešiem par visu būt vainīgiem! Kad vienreiz mums kāds atvainosies? Vai varbūt nav par ko? Noriebusies tā muguras locīšana.
Rolis
R
Nekad nevienu krievu neesmu saucis par okupantu. Mani par gansu un fašistu gan regulāri apsaukā. Ko man tagad iesākt - iet atvainoties, ka esmu gans un fašists?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē