Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gulbis: Eiropā konsolidācija tikai pieņemas spēkā

Lattelecom valde aizvien uztur piedāvājumu apvienoties ar LMT, un šogad ir to papildinājusi ar aktuālajiem gada notikumiem tirgū, intervijā laikrakstam Dienas Bizness norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. Tikmēr LMT grib būt atsevišķs uzņēmums un aizvien netīko apvienošanos ar Lattelecom.

Fragments no intervijas ar Juri Gulbi:


Kādi ir šā gada Lattelecom plāni?


Lattelecom ir plāni turpināt darbu, ko aizsākām 2014.gadā. Mums ir brīnišķīgi rezultāti salīdzinājumā ar citiem industrijas spēlētājiem. EBITDA pieaugsi par 4%, bet neto peļņa par 7%. Nevienam operatoram tuvākajā Eiropā šādu rezultātu nav. Tie nerodas no nekā un ir mūsu ilgtermiņa stratēģijas ieviešanas rezultāts. Tam ir vairāki stūrakmeņi – televīzijas bizness, ko 2007.gadā sākām no nulles. Pēc klientu skaita šobrīd Lattelecom ir lielākais maksas TV pakalpojumu sniedzējs Baltijā. Šo biznesa līniju turpināsim attīstīt gan funkcionalitātes ziņā, gan satura ziņā. Otrs mūsu stratēģijas stūrakmens ir infrastruktūra – optikas tīkli, interneta pieslēgumu skaits ir lielāks nekā vara pieslēgumu skaits un televīzijas ienākumi ir lielāki nekā balss ienākumi. Pērn investējām ap 30 milj. eiro un līdzīgs apmērs būs arī šogad. 


Pērn aktuāls bija jautājums par Lattelecom un LMT apvienošanos. Vai šogad ir gaidāmas vēsmas šajā virzienā?


Tas ir jāprasa akcionāriem. Lattelecom valde piedāvājumu ir papildinājusi ar šī gada notikumiem tirgū. Tas, ko redzam, ka visas lietas, par kurām 2012.gadā runājām, reāli dabā arī notiek. Abu uzņēmumu padome gan LMT, gan Lattelecom ir apstiprinājuši sinerģijas aprēķinu – tie ir 70 miljoni eiro, otrkārt, abi akcionāri saskaņā ar mūsu piedāvājumu – izpirkt pārējos LMT akcionārus un kļūstot par 100% īpašniekus, no šī darījuma saņemtu 150 miljonus eiro un apvienotajam uzņēmumam būtu augstāka vērtība. Mēs šo piedāvājumu esam iesnieguši padomē, kas tika apstiprināts. Valdība, cik man zināms, to bija skatījusi pagājušā gada janvārī, valdības lēmums bija šo jautājumu skatīt decembrī. Tā kā decembrī visi bija aizņemti ar budžetu, mēs sagaidām, ka valdība pildīs savu lēmumu un šo jautājumu skatīs. 


Lattelecom valde ir papildinājusi ziņojumu ar 2014.gada rādītājiem?


Jā, mēs papildinājām.


Ko Lattelecom dotu mobilais spārns? 


Spriežot pēc rezultātiem, šobrīd mēs trūkumu neizjūtam, bet ir jāskatās ilgtermiņā. Protams, varam sēdēt un gaidīt, kad Tele2 integrēsies, un tad drudžaini kaut ko darīt, vai arī darīt to pirmajiem un būt tirgus līderiem, kas Lattelecom un LMT vienmēr ir bijuši. 


Visu interviju Eiropā konsolidācija tikai pieņemas spēkā lasiet 4.februāra laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē