Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kaktiņš: Mazajām partijām minimālas izredzes iekļūt EP

Neuzņemoties konkrēti prognozēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, sociologs Arnis Kaktiņš tomēr norāda, ka izredzes iekļūt EP krietni labākas ir tām partijām, kuras dominē arī Latvijas politiskajā vidē jeb t.s. "lielajām partijām".

"Tas ir saprotams. Pirmā būtiskā lieta, lai cilvēki par kaut ko nobalsotu un kaut ko izvēlētos, ir atpazīstamība. Jābūt vairāk vai mazāk skaidram, kas tie ir par cilvēkiem un kādas idejas viņi pārstāv. Ja pēkšņi parādās jauna partija un jauni cilvēki, vajadzīgs daudz laika un resursu, lai sabiedrību ar šiem cilvēkiem iepazīstinātu," trešdien LTV raidījumā Rīta Panorāma skaidroja Kaktiņš.

Sociologs uzsvēra - maldīgi uzskatīt, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem politika interesē un viņi rūpīgi seko līdzi politikas aktualitātēm. "Patiesībā tā ir mazākā daļa iedzīvotāju," norādīja Kaktiņš, komentējot jaundibināto un nelielo partiju kandidātu nelielās izredzes sēsties kādā no astoņiem Latvijas pārstāvjiem atvēlētajiem EP deputāta krēsliem.

Kā interesantu faktoru gaidāmajās vēlēšanās Kaktiņš izceļ plašāku piedāvājumu krievvalodīgo elektorātam – ja līdz šim par krievvalodīgo balsīm cīnījās Saskaņas centrs un PCTVL, tad šogad tie būs jau četri politiskie spēki – Saskaņa, Latvijas Krievu savienība, Alternative un Latvijas Sociālistiskā partija. Kaktiņš lēš, ka trīs mazākie spēki nikni konkurēs savā starpā, un, iespējams, atņems kādu balsi arī Saskaņai.

Kaktiņš arī LTV Rīta Panorāmā prognozē, ka Latvijas vēlētāju aktivitāte šogad varētu būt ne tikai mazāka kā iepriekšējās EP vēlēšanās, bet pat mazāka par aptaujās prognozētajiem 40%.

Jau vēstīts, ka EP vēlēšanas notiks sestdien, 24. maijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē