Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniete: Putinam ir dota pēdējā iespēja modernizēt Krieviju

Latvijas pārstāve Eiropas Parlamentā (EP) Sandra Kalniete uzskata, ka jaunajam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir dota pēdējā iespēja, lai mainītu Krievijas politikas kursu un pārveidotu Krieviju. Deputāte uzskata, ka spēcīga, demokrātiska un atvērta Krievija ir nepieciešama ne tikai visai pasaulei, bet jo īpaši pašiem Krievijas iedzīvotājiem.

"Ceru, ka prezidents Putins izmantos sev piešķirto mandātu, lai padarītu Krieviju par modernu demokrātisku valsti. Pēdējo mēnešu protesti pierāda, ka Krievijā cilvēki ir nobrieduši pārmaiņām un nevēlas samierināties ar autokrātisko režīmu. Ja Putins nemainīsies un nepildīs tos reformu solījumus, kurus devis vēlētājiem savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā, tad viņu var piemeklēt līdzīgs liktenis kā Arābu valstu vadītājus. Pirms 2 gadiem neviens pat ne ticēja, ka varētu krist Ēģiptes vai Lībijas autoritārie režīmi," brīdina Kalniete.

Tāpat deputāte uzskata, ka, jo demokrātiskāka un modernāka būs Krievija, jo labākas attiecības tā veidos ar savām kaimiņvalstīm. "Latvijai ir nepieciešamas labas attiecības ar Krieviju, kuras ir balstītas uz abpusēju cieņu un sapratni, jo no tā ieguvējas būs abas valstis un to iedzīvotāji," saka Kalniete.

EP iepriekš asi kritizēja Krieviju par pārkāpumiem Valsts domes vēlēšanās, tiesu varas neatkarību un vēršanos pret opozīcijas politiķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē