Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kalniete: Stabila valdība ir Latvijas nacionālajās interesēs

Eiropas Parlamenta deputāte un Vienotības domes vadītāja Sandra Kalniete aicina Nacionālo apvienību (NA) rīkoties atbildīgi un nodrošināt valdības stabilitāti. Deputāte uzsver, ka šobrīd izšķiras gan Eiropas Savienības (ES), gan Latvijas nākotnes attīstībai ļoti svarīgi jautājumi, tādēļ atbildīga rīcība ir Latvijas nacionālo interešu jautājums, portālu Diena.lv informēja deputātes palīgs Mārtiņš Spravņiks.

Kā vēstīts, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) trešdienas vakarā paziņoja par savu atkāpšanos no amata.

"Šobrīd izšķiras jautājumi par eiro zonas nākotni un Latvijas iespēju jaunajā Eiropas Savienības budžetā saņemt pienācīgu daļu līdzekļu Latvijas zemniekiem un reģionu attīstībai. Līdzšinējā valdības, Saeimas un Eiropas Parlamenta deputātu sadarbība ir ļāvusi sasniegt ievērojamu progresu sarunās par jaunā budžeta ietvaru un ir ļoti svarīgi, lai šis process turpinātos. Būtībā tā ir cīņa par vairāk kā vienu miljardu eiro Latvijas attīstībai. Optimāla rezultāta sasniegšanai Latvijai ir nepieciešama pieredzējusi, gudra un darboties spējīga valdība. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir Eiropā augsti respektēts valstsvīrs un līdz šim Latvija un tās tauta ir izpelnījusies cieņu par izturību, gudrību un dažādu politisko spēku spēju sadarboties nacionālo interešu vārdā," sacīja S.Kalniete.

Deputāte aicina NA līderus apzināties savu atbildību par valsts attīstību, vēsturiskā taisnīguma atjaunošanu un viņiem dotu tautas uzticību. "Mans kolēģis EP Roberts Zīle, ar kuru man ir ļoti laba sadarbība, situācijas nopietnību apzinās. Ceru, ka atbildīgi rīkosies arī NA līdzpriekšsēdētāji un frakcijas vadība, jo esošajai koalīcijai ir jāturpina darbs. Latvijas valdībai un tās ministriem ir jārisina visi jautājumi, ne tikai tie, kuri patīk vai nepatīk kādam no koalīcijas partneriem," saka S.Kalniete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē