Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KPMG: Gobzems izplatījis maldinošu informāciju par LK administratora darbību

Advokāts Aldis Gobzems ir izplatījis sabiedrībai maldinošu un likumiem neatbilstošu viedokli par Latvijas Krājbankas administratora darbību, norādīja Latvijas Krājbankas administratora kompānijas _KPMG Baltics _pārstāvis Oskars Fīrmanis.

"Savā komentārā A.Gobzems norāda, ka neviens Latvijas Republikas normatīvais akts tiešā veidā neparedz tiesisku pamatu naudas līdzekļu atprasīšanai gadījumos, kad kreditoram ir veikta pārmaksa no Noguldījumu garantiju fonda. Šis izteiktais viedoklis ir kļūdains un neatbilstošs normatīvajiem aktiem," uzsvēra KPMG Baltics.

Viņi norādīja, ka administratora pienākums, kas paredz administratoram prasījuma tiesības pret noguldītājiem par pārmaksāto garantēto atlīdzību atmaksu Noguldījumu garantiju fondam, noteikts Noguldījuma garantiju likuma 14.1 pantā. "Pēc tā skaidri secināms, ka noguldītājiem, kuriem ir izveidojusies garantētās atlīdzības pārmaksa, ir pienākums pārmaksāto garantēto atlīdzību atgriezt Noguldījumu garantiju fondā pēc administratora pieprasījuma," informēja O.Fīrmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē