Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krieviņš: Darbu valsts pārvaldē varētu zaudēt vairāk nekā 5000 cilvēku

Nākamajos trīs gados valsts pārvaldes reformu rezultātā darbu varētu zaudēt aptuveni 7% ierēdņu, kas ir apmēram no pieciem līdz septiņiem tūkstošiem cilvēku, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma atklāja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Daļu no samazināto darba vietu skaita varētu veidot arī brīvās vakances, kas šobrīd ir aptuveni trīs tūkstoši.

Darbu zaudēs liela daļa darbinieku, kuri nodrošina atbalsta funkcijas, piemēram, grāmatvedībā un personāla lietvedībā. Krieviņš atzina, ka viena iestāde var nodrošināt atbalsta funkcijas visām ministrijām un padotības iestādēm.

Valsts kancelejas direktors arī norādīja, ka cilvēki nevēlās strādāt valsts pārvaldē zemā atalgojuma un lielās darba slodzes dēļ. To pierādot pagājušā gadā atkārtoti rīkotie konkursi uz augstākā līmeņa vadītāju amatiem. 

Viņaprāt, reformu rezultātā ietaupītā nauda ir jānovirza atalgojuma sistēmas sakārtošanai, lai atalgojuma līmenis valsts pārvaldē būtu konkurētspējīgs pret privāto sektoru. "Tas mērķis, kas ļoti daudzās valstīs ir izvirzīts, ir 80% no privātajā sektorā līdzīgā amatā strādājošo algas," atklāj Krieviņš. 

 

 

Top komentāri

nu nu
n
valsts pārvaldē jāatlaiž nevis 7%, bet vismaz 50% ierēdņu!!! un jāsamazina ministriju skaits - valstij ar mazāk kā 2 miljoni iedzīvotāju nav vajdzīga TĀDA valsts pārvalde! un starp citu - ulmaņlaikā, piemēram kultūras ministrijā strādāja kādi padsmit cilvēki, kuri tika galā ar visu - gan iekšzemes kultūras dzīvi, gan prezentācijām ārpus valsts. tagad ir, ja nemaldos, kādi 200 darbinieku un netiek galā ne ar ko, un tas neskatoties uz internetu, mobīlajiem utt. u.t. jopr. tā ka nav ko muldēt par pārsodzi - patrieciet pusi ierēdņu, otrai pusei palieliniet kārtīgi algas, un jautājums būs atrisināts.
pensionēts ierēdnis
p
Vishumānākais veids kā samazināt štatu ir nepieņemot darbiniekus, lai atvietotu tos, kuri aiziet pensijā jeb citu iemeslu dēļ darbu atstāj. Pēc tam, atlaist tos, kuri nav kompetenti. Un treškārt, samazināt direktoru, valsts sekretāru, u.c. biroju darbiniekus-liekēžus.
ha
h
Aarpraats,cik milziigs Latvijaa iereednju aparaats!!!!!!Nav jau briinums ka budzets par iisu un celja nodoklju nauda aiziet iereednieciibas kabataas!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē