Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krimuldu turpmāk vadīs bijušais tieslietu ministrs Grīnvalds

Pirmajā Krimuldas novada domes sēdē pēc šā gada pašvaldību vēlēšanām par priekšsēdētāju ar vienas balss pārsvaru ievēlēts Guntars Grīnvalds no Reģionu alianses, bet par viņa vietnieci izvēlēta uzņēmēja Liene Jaundžeikare, ziņo portāls aprinkis.lv.

Portāls vēsta, ka mēra amatam tika izvirzīti divi kandidāti - G. Grīnvalds un M. Ozoliņš. Par pirmo balsoja astoņi, otru septiņi deputāti. Likumsakarīgi, ka tāds pats balsojums saņemts arī par domes priekšsēdētāja vietu izvirzītajām kandidātēm - L. Jaundžeikari un līdzšinējo šī amata īpašnieci Sintiju Kļaviņu no Krimuldas novada partijas.

L.Jaundžeikare vēlēšanās, tāpat kā G. Grīnvalds, startēja no Reģionu alianses un Zaļo un Zemnieku savienības apvienotā saraksta, no kura domē iekļuvuši septiņi deputāti. Par vietu mazāk ieguva nu jau iepriekšējā domes priekšsēdētāja Mārtiņa Ozoliņa izveidotā Krimuldas novada partija. Taču, pateicoties sadarbībai ar vienīgo domē iekļuvušo partijas Vienotība pārstāvi - Krimuldas mākslas un mūzikas skolas direktoru Aivaru Buņķi - G. Grīnvalda spēkiem izdevies izveidot vairākumu, kas skaidri iezīmējās jaunā deputātu sasaukuma pirmajā sēdē. M. Ozoliņa partijai vienu balsi klāt dod no apvienības Iedzīvotāji domē ievēlētais Māris Eisaks.

G. Grīnvalds Krimuldas novada domē darbosies pirmo reizi, iepriekš viņš pārstāvējis tādu politisko spēku kā Latvijas Pirmā partija, bet 2006. gadā uz dažiem mēnešiem politiķis tika iecelts par Latvijas tieslietu ministru. No 2003. līdz 2004. gadam bijis Ministru prezidenta biedra padomnieks, darbojies Rīgas Brīvostas valdē un AS Latvijas pasta banka padomē.

Neraugoties uz izteikto opozīciju, jaunais Krimuldas mērs apriņķis.lv pauda, ka viņa un sabiedroto mērķis ir veidot spēcīgu komandu visā domē kopumā, darbā aicinot arī opozīciju.

Vēl domes sēdē apstiprināti četru komiteju sastāvi: Finanšu komitejā darbosies astoņi deputāti, bet Kultūras, izglītības un sporta komitejā, Attīstības un Sociālo jautājumu komitejās katrā pa septiņiem deputātiem.

Krimuldas novada domē ievēlēti deputāti no četriem politiskajiem spēkiem: Guntars Grīnvalds, Juris Salmiņš, Jānis Krieviņš, Linards Kumskis, Sandis Jansons, Artūrs Caucis un Liene Jaundžeikare no Reģionu alianses un Zaļo un Zemnieku savienības apvienotā saraksta, Mārtiņš Ozoliņš, Aigars Legzdiņš, Jānis Eisaks, Voldemārs Logins, Sintija Kļaviņa un Sanita Sebre no Krimuldas novada partijas, Aivars Buņķis no Vienotības, bet Māris Eisaks no apvienības Iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē