Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Kursīte: Referendums pierāda, ka joprojām ir cilvēki, kuru saknes sniedzas PSRS

Ja vēlamies, lai Latgale būtu pilntiesīga Latvijas daļa, tur ir nopietni un mērķtiecīgi jāveido latviskā telpa tāpat kā tas ticis
darīts trīsdesmitajos gados, kad cilvēki neatkarīgi no etniskās identitātes jutušies piederīgi Latvijai, uzskata Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule (Vienotība).

Deputāte atzīst, ka referenduma rezultāts Latgalē nav iepriecinošs vārda pilnā nozīmē, tomēr pateicoties katoļu un luterāņu baznīcu nostājai rezultāts šoreiz ir pozitīvāks nekā Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās.

Viņasprāt, referenduma rezultāti parādījuši, cik daudz cilvēku joprojām nejūt piederību Latvijas valstij un cik lielā mērā viņu saknes joprojām sniedzas Padomju Savienībā. “Cilvēku piederība Latvijas valstij jānostiprina ne spaidu veidā, bet mērķtiecīgi, pārdomāti, skolās, caur kultūru,” saka Vienotības deputāte.

J.Kursīte-Pakule uzsver, ka iepriecinošākie ir Kurzemes un Vidzemes, kā arī Rīgas vēlēšanu apgabalu rezultāti, tomēr pārdomas raisījušas pusotrs tūkstotis nederīgās balsošanas zīmes. “Man ir liela jautājuma zīme attiecībā uz Viesturu Dūli un viņa aktivitāti. Vai cilvēks nedomā, uz ko aicina vai arī dzīvo pēc principa, jo sliktāk, jo labāk,” pauž deputāte.

Atzinīgi vērtējama arī lielā Latvijas pilsoņu aktivitāte ārzemēs, kas pierāda to, ka Latvijai svarīgos jautājumos cilvēki vēl arvien jūtas vajadzīgi un nav zaudējuši savu saikni ar dzimteni. 

“Tā ir pozitīva zīme, bet tā zīme ir šis viņu žests attiecībā uz dzimteni. Tagad ir jādomā, kā viņu atgriešanās ceļu uz Latviju nostiprināt ekonomiski un arī tā, ka viņi ir vajadzīgi Latvijai. Tas nav tā, ka viņi vienreiz nobalsoja un paldies,” tā J. Kursīte-Pakule. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē